r
Nosalty Logó

Sörbundás hal házi majonézzel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Sörbundás hal házi majonézzel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hal

Házi majonéz

1859
Kalória
36.8g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
174.3g
Zsír
210.4g
Víz
183.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
666.5mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Hal

Házi majonéz

Összesen 1859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Hal

Házi majonéz

Összesen 7433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Hal

Házi majonéz

Összesen 403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1859 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    697.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    320 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    251 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5316.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    2735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    285 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 7433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

Hal

  1. Fontos, hogy milyen hallal dolgozunk. Érdemes tőkehalat használni, de pangasiusszal is elkészíthetjük. 2-3 ujjnyi széles szeleteket vágjunk belőle, és mindenképp ellenőrizzük le, hogy nem maradt-e benne szálka. Ezután sózzuk őket, és tegyük be lefedve a hűtőbe a sütés kezdetéig.
  2. Keverjük be a sörbundát. Nagyon fontos, hogy minden alapanyag hideg legyen, mert így érhetjük el a legropogósabb állagot a sütésnél. Egy tálba öntsünk 115 g finomlisztet, 50 g rizslisztet, egy púpozott evőkanál sütőport, 1 teáskanál sót és 2,5 dl jéghideg világos sört. Egy habverővel keverjük az egészet csomómentesre, majd hűtsük még egy kicsit a hűtőben.
  3. Keverjük be a sörbundát. Nagyon fontos, hogy minden alapanyag hideg legyen, mert így érhetjük el a legropogósabb állagot a sütésnél. Egy tálba öntsünk 115 g finomlisztet, 50 g rizslisztet, egy púpozott evőkanál sütőport, 1 teáskanál sót és 2,5 dl jéghideg világos sört. Egy habverővel keverjük az egészet csomómentesre, majd hűtsük még egy kicsit a hűtőben.
  4. Egy lábosban kezdjük el felmelegíteni a Vénusz Sütőolaját nagyjából 190 C fokosra. Amíg a megfelelő hőmérsékletet eléri az olajunk, vegyük elő a besózott halakat. Mindegyiket forgassuk át rizslisztben, ami elősegíti a még ropogósabb textúrát.
  5. Ezután jöhet a bunda is az asztalra. Ha meggyőződtünk arról, hogy a sütőolaj elérte a megfelelő hőfokot, mártsuk bele a halakat a hideg tésztába, és dobjuk őket a lábosba pár percre. Forgassuk meg párszor, hogy mindenhol szép színt kapjanak.
  6. Papírtörlővel bélelt tányérra helyezzük őket, hogy a felesleges zsiradékot eltüntessük róluk. Ízlés szerint őröljünk rá borsot, és szórjuk meg nagy szemű sóval. Sült krumplival és a házi majonézzel tálaljuk!

Házi majonéz

  1. Közben készítsük el a házi majonézt, hogy legyen ideje összeállni. Egy tálba helyezzük bele a két tojássárgáját, egy kevés frissen facsart citromlevet, egy kávéskanálnyi mustárt és sót. Alaposan keverjük el egy habverő segítségével. Ezt követően, lassan csurgatva öntsünk hozzá a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajából annyit, amennyit felvesz. (Kb. 3-4 dl)
  2. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk még hozzá citromlevet, mustárt, sót és édesíthetjük porcukorral. Tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Fish and chipshez hasonló fogást szinte minden országban találunk, de mindenhol egy kicsit más formában. Ehetjük street foodként, bárokban sörkorcsolyaként, vagy éppen főételként szenteste. Legtöbbször egy olajban sült krumplivariációval és egy ínycsiklandó majonézes szósszal tálalják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!