r
Nosalty Logó

Sörben sült csirkecomb Ramonikától

Ramonika
Sörben sült csirkecomb Ramonikától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

657
Kalória
41g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
586.8g
Víz
208.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

Összesen 4603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    625 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.7 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6352.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    3472 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    4107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    12221 micro
Összesen 4603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát apró reszelőn lereszeljük, beletesszük egy tálba, beleöntjük a sört, beletesszük a combokat, lefedjük, és hűtőbe tesszük min. 12 órára, de a legjobb, ha egy napig pácolódik.
  2. Másnap a combokat kisütjük tárcsán úgy, hogy csak sört öntünk alá, és a fokhagymás páclét is beleöntjük. Ennyi húshoz kb. 2-3 doboz sör kell a kisütéshez.
  3. Közben a zöldségeket megmossuk, majd megpucoljuk és felaprítjuk, kivéve a koktél paradicsomot és a fokhagymát, azokat egészben hagyjuk.
  4. Egy tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, belerakjuk a zöldségeket, ízesítjük ételízesítővel és borssal, kicsit átkeverjük, öntünk bele 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 1 órát sütjük.
  5. Pirított burgonyával, friss salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 31x24

Nem szeretem, ha egy hús úszik az olajban, így tavaly nyáron kipróbáltam, hogy milyen, ha csak sörben sütöm ki. Nagyon finom lett, így idén sem változtatunk ezen a módszeren.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...