Soproni babos pogácsa Mikibácsitól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mikibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
143 kcal
-
143 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
33g babpüré32 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
4 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
13g trappista sajt47 kcal
Összesen
669
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
860 kcal
-
860 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
200g babpüré192 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
20g só0 kcal
-
3g fekete bors8 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
80g trappista sajt282 kcal
Összesen
4011
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
71 kcal
-
71 kcal
-
12.5g sertészsír112 kcal
-
12.5g tejföl25 kcal
-
16.6g babpüré16 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
0.2g fekete bors1 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
6.7g trappista sajt23 kcal
Összesen
332
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2146.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 1893 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
669
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 221.1 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12879.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 747 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 11356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 210.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 592 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 253 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
4011
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
-
150 g sertészsír
-
150 g tejföl
-
1 db tojás
-
25 g friss élesztő
-
20 g só
-
3 g fekete bors
Elkészítés
- A konzervbabot leszűrjük, ha szárazbabot használunk, akkor kevés sós vízben megfőzzük. A főzött, kihűlt babot botmixerrel pépesítjük, vagy krumplinyomóval összetörjük. A babpépet az élesztővel, tojással, tejföllel, 5 dkg Házi Kenyérliszttel összekeverjük, 25 percet kelni hagyjuk.
- A híg keveréket utána átgyúrjuk a többi liszttel, sóval, borssal és a disznózsírral. Ha törik a tészta, akkor kevés vizet tehetünk hozzá. A nyers tésztát gömbölyítjük, és zacskóban a hűtőszekrényben pihentetjük. Pihentetés közben a hozzáadott zsír miatt még lágyabb lesz. A tészta így több napig eláll, előre is elkészíthető.
- Amikor eljön a pogácsasütés ideje, a tésztát vékonyan rizslisztezett deszkán kinyújtjuk, tetejét késsel mintázzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsatészta természetesen hajtogatható is, ekkor kb. 30×40 cm-es lapra nyújtjuk, két oldalról egyharmadát behajtjuk, még egyszer nyújtjuk, akkor félbehajtjuk, majd a következő nyújtásnál megint egyharmad-egyharmadot hajtunk rá. Utána szokásos módon kiszaggatjuk. Tetejét tojássárgájával kenjük, ha akarjuk, sajttal, szezámmaggal, tört napraforgómaggal díszíthetjük.
- Kelesztjük 20 percig, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha nagyobb pogácsákat szúrtunk ki, akkor a sütési időt növeljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2267
- Feltöltés dátuma: 2018. március 26.
Ajánló
Ez nem fogyókúrázó széplelkeknek való kaja, ez egy laktató pogi. Fogyasszuk egy leves után vagy esti, borozgatós beszélgetések közben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mikibácsi
42 recept
Mivel félig soproni vagyok, szeretem ezt a masszív, erős ízű pogácsát. A legjobb baráti társaságban eszegetni, és rendes, kemény savakkal rendelkező soproni kékfrankost kortyolni hozzá. A pogácsát bátran ízesítsük! Amit leírtam, alaprecept, de nyugodtan keverhetünk a tésztához Erős Pistát, dijoni mustárt, chilit. Én gluténmentes diétát tartok, ezért ilyen liszteket használok, de aki nem diétázik, nyugodtan készítheti BL55-ös búzalisztből.