r
Nosalty Logó

Sonkás-túrós rakott cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jucush
Sonkás-túrós rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elősütés

Öntet

Összesen 656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elősütés

Öntet

Összesen 2621 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elősütés

Öntet

Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.7 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5299 micro
Összesen 656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9478.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    3389 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1707 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21195 micro
Összesen 2621 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elősütés

Öntet

Elkészítés

Elősütés

  1. A cukkiniket megmossuk, a két végét levágjuk, és hosszában kb fél cm-es szeletekre vágjuk. Besózzuk, és kicsit állni hagyjuk, majd leitatjuk róla a nedvességet.
  2. A tojásokat kissé felverjük, a cukkiniszeleteket lisztbe, majd tojásba forgatjuk, és felforrósított olajon pár perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. A felesleges olajat leitatjuk a megsült szeletekről.

Öntet

  1. A túrót áttörjük, a sonkát, a hagymát apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a kaprot, a borsot, sózzuk. (A sóval óvatosan kell bánni, mert ne felejtsük el, a sonka is sós!)
  2. A tejet, a tejfölt a két tojással kikeverjük. Kb. 2/3-át a túrós keverékhez adjuk, a maradékot félretesszük.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a sült cukkini szeletekkel az alját kirakjuk, egy réteg túrós öntetet kanalazunk rá, majd ismét cukkini-túró következik. A tetejére cukkini kerüljön.
  4. A félretett tejfölös-tojásos keverékkel leöntjük. Megszórhatjuk reszelt sajttal, de anélkül is nagyon finom.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük (nekem 35 perc volt).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14538
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Aki szereti a túrót, keverheti juhtúróval is, az is finom lehet. Szerintem kipróbálható padlizsánnal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-túrós rakott cukkini
Jucush 8 recept

Sok évvel ezelőtt találtam egy Nők Lapjában az alapreceptet. Elkészítettem, az íze kitűnő volt, de nagyon sok levet eresztett a cukkini. Az idén újra a kezembe került, kicsit átalakítottam, fűszereztem, ez lett belőle. Az íze kitűnő lett (ami szerintem a kapornak is köszönhető, szerintem isteni a cukkinivel), valamint nem állt alatta a lé. Most már nem fogja a recept a süllyesztőben végezni.

Hozzávalók

Elősütés

Öntet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...