r
Nosalty Logó

Sonkás-tökmagos bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sonkás-tökmagos bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

Összesen 2573 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7431.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    5867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3982 micro
  • β-crypt
    486 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3505 micro
Összesen 2573 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a puha vajjal, az élesztős tejjel, a tojással és 1 dl langyos vízzel (amiben a sót elkeverjük) jól kidolgozzuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. A tökmagot szárazon felmelegített serpenyőben megpirítjuk, majd felaprózzuk.
  4. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket:
  5. A sonkát ledaráljuk.
  6. A hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  7. A petrezselymet apróra vágjuk, a paprikát és a főtt tojást felkockázzuk.
  8. A sonkához adjuk a hagymát, petrezselymet, paprikát és a főtt tojást. Sóval, borssal és a tormával ízesítjük. A tojással és a tejföllel pedig lazítjuk, az egészet alaposan összedolgozzuk.
  9. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és beledolgozzuk a tökmagot. Kb. 30 x 30 cm-es lapra nyújtjuk, amit 4 x 4 db négyzetre vágunk.
  10. A tésztalapok közepére tölteléket halmozunk, és a négy sarkát összecsípve gombócokat formálunk belőlük.
  11. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk a bucikat, a tetejüket megkenjük az olajjal elkevert tojássárgával.
  12. 200 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18472
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor meguntuk a sonkaevést, jöhetnek a különféle sült és főtt tészta variációk. Tavaly is készítettem már ezeket a zsemléket, a sonkás kifliken kívül.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...