r
Nosalty Logó

Sonkás táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sonkás táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    246 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7590.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    5389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2029 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1989 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a sót, jól összegyúrjuk.
  3. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük, legalább 2 órán keresztül.

A töltelékhez

  1. 1 tojást keményre főzünk. A sonkát ledaráljuk.
  2. A darált sonkát a puha vajjal, a tejföllel, a tojássárgájával (amit előzőleg villával szétnyomkodunk), valamint az ízesítőkkel jól kikeverjük.
  3. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. A töltelékből diónyi halmokat teszünk a tésztára, és a két-két szemközti csücskét összefogva batyukat készítünk, vagy tehetjük a tésztára csíkban a tölteléket, rúdba hajtjuk, a két végét megnyomkodjuk, így táskákat készítünk.
  5. Kissé felvert tojással megkenjük a megtöltött tészták tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 220 °C-on, kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5051
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváráshoz kiváló, remek borkorcsolya. A tésztát és a tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük, jól elvannak a hűtőben, így a vendégség napján időt nyerünk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...