Sonkás-sajtos tészta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
620
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1861
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
20.2g tészta75 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
-
27g tejföl53 kcal
-
20.2g sonka28 kcal
-
13.5g sajt47 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
Összesen
251
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1579.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
620
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 104.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 631 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4739 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 959 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1007 mg
-
Nátrium 2467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 283.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 814 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 804 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
1861
kcal
- 15% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
200 ml tejföl
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. Lecsöpögtetjük és az olajjal elkeverjük.
- A tojások sárgáját egy tálban a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a darált sonkát és 50 g sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és a főtt tésztát belekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintünk, és a tésztás masszát egyenletesen belesimítjuk, megszórjuk a maradék sajttal.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9206
- Feltöltés dátuma: 2012. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Még egy finom tésztás recept. Az eredeti receptben sajt nem szerepelt, de mi nagyon szeretjük a sajtot, úgyhogy ide is került egy kis sajt.