r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Sonkás-sajtos rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2895 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 613 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5019.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    2042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    8686 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6057 micro
Összesen 1839 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megpucoljuk, a keményebb, esetleg fás végeket levágjuk. A tejszínt fűszerezzük a felaprított petrezselyemzölddel, egy kis sóval, borssal, szerecsendióval és a préselt fokhagymával, majd belehabarjuk a tojásokat. A sonkából félreteszünk két-három szeletet, a többit felkockázzuk.
  2. Egy jénai edényt (vagy kisebb méretű tepsit) kivajazunk, és a spárga felét belesorakoztatjuk. Szórunk rá felkockázott feketeerdő sonkát (esetleg füstölt bacon is megteszi), és rákanalazzuk a tojásos tejszínünk felét. Erre jöhet megint spárga, majd a maradék szósz. A nagyobb darabokra kockázott fetát is rászórjuk, majd befedjük a félretett szelet sonkákkal (nem baj, ha nem fedi le teljesen).
  3. Alufólia alatt sütjük légkeveréssel 200-210 °C-on kb. 30 percig, majd levesszük a fóliát, és alul-felül sütésre állítva még további 15 percig.
  4. Tálalás előtt megszórjuk még aprított snidlinggel, illetve én még ilyenkor szoktam "rátekerni" egy kevés színes borsot is.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7238
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fehér spárgát legjobban tojással és füstölt sonkával (vagy szalonnával) szeretem. Lehet csak úgy serpenyőben is összesütni őket, de tepsiben lerakva, sütőben csőben sütve nemcsak finom, hanem egy elegáns vacsora is kerekedik belőle. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...