Sonkás-sajtos rakott spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
167g fehér spárga23 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
67g feketeerdő sonka156 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
60g metélőhagyma18 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
Összesen
613
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g feketeerdő sonka468 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1839
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
33.5g fehér spárga5 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
16.8g főzőtejszín22 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
13.4g feketeerdő sonka31 kcal
-
10.1g feta sajt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12.1g metélőhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
124
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1673 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 299.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 547 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2895 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2019 micro
Összesen
613
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109 g
Zsír
-
Összesen 140.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5019.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1395 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1267 mg
-
Nátrium 2042 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 898.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1642 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 1276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 542 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 915 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 8686 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6057 micro
Összesen
1839
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fehér spárga
-
5 dkg vaj
-
2 db tojás
-
250 ml főzőtejszín
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 dkg feketeerdő sonka
-
15 dkg feta sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 csokor metélőhagyma
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A spárgát megpucoljuk, a keményebb, esetleg fás végeket levágjuk. A tejszínt fűszerezzük a felaprított petrezselyemzölddel, egy kis sóval, borssal, szerecsendióval és a préselt fokhagymával, majd belehabarjuk a tojásokat. A sonkából félreteszünk két-három szeletet, a többit felkockázzuk.
- Egy jénai edényt (vagy kisebb méretű tepsit) kivajazunk, és a spárga felét belesorakoztatjuk. Szórunk rá felkockázott feketeerdő sonkát (esetleg füstölt bacon is megteszi), és rákanalazzuk a tojásos tejszínünk felét. Erre jöhet megint spárga, majd a maradék szósz. A nagyobb darabokra kockázott fetát is rászórjuk, majd befedjük a félretett szelet sonkákkal (nem baj, ha nem fedi le teljesen).
- Alufólia alatt sütjük légkeveréssel 200-210 °C-on kb. 30 percig, majd levesszük a fóliát, és alul-felül sütésre állítva még további 15 percig.
- Tálalás előtt megszórjuk még aprított snidlinggel, illetve én még ilyenkor szoktam "rátekerni" egy kevés színes borsot is.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7238
- Feltöltés dátuma: 2016. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Allisc
56 recept
A fehér spárgát legjobban tojással és füstölt sonkával (vagy szalonnával) szeretem. Lehet csak úgy serpenyőben is összesütni őket, de tepsiben lerakva, sütőben csőben sütve nemcsak finom, hanem egy elegáns vacsora is kerekedik belőle.