r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5387.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    3171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    2501 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 1740 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, erre rakjuk a paradicsomkarikákat. (Előtte a paradicsom héját forró vízbe mártva, majd hidegbe, könnyen leszedhetjük.) Néhány perc alatt összeforraljuk, amíg a levét elveszti. (Bazsalikommal kicsit megszórhatjuk.)
  2. A 1 tojást + 1 tojásfehérjét behabarjuk sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiózzuk ízlés szerint.
  3. A réteslapra a széleken 2-2 cm kihagyásával sonkaréteget, erre a paradicsomos réteget és végül a tojásos masszából egy réteget rakunk.
  4. A széleket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Feltekerés után a a megmaradt tojássárgájával megkenjük a tetejét. Tetejére köménymagot vagy szezámmagot szórjunk.
  5. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 101137
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 22.

Ajánló

Megjegyzés: Ha póréhagymával csináljuk, akkor 6 szál közepes póréhagymából kell kiindulni. A fehér póréhagymákat négybe vágva, kevés sós vízben 10 perc alatt félpuhára kell párolni. Ez a réteg a sonka és a tojásos réteg közé kerül a töltésnél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptben póréhagyma van a paradicsom helyett, de amikor meg akartam csinálni, egy boltban sem találtam elfogadható hagymát. Így az örök kedvencem, a paradicsom mentett meg. De lehet, hogy így még ízletesebb is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...