r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Sonkás-sajtos lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 631 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    998 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2525 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, és beáztatjuk előző este. Ha a sonkánk csak füstölt, akkor azt is beáztatjuk.
  2. Másnap, ha a sonkát mi főzzük meg, akkor feltesszük főzni a sonkát, és kb. 35-40 perc múlva tesszük hozzá a lencsét. Puhára főzzük. Ha a sonkával együtt főzzük, akkor nem teszünk hozzá sót, de ha csak a lencsét főzzük, akkor enyhén sós vízben főzzük meg.
  3. A megfőtt lencsét leszűrjük (ha sonkával együtt főztük, akkor még levest is lehet belőle készíteni utána egy kis zöldséggel). Kihűtjük a lencsét és a sonkát is.
  4. A tejfölt a mustárral, cukorral, sóval, fekete borssal és a citromlével kikeverjük. A kihűlt sonkát és a sajtokat kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és negyed vékony körcikkekre vágjuk.
  5. Egy tálba beletesszük a kihűlt lencsét, hozzátesszük a sonka kockákat és a sajt kockákat. Beleszórjuk a hagymát is, majd hozzákeverjük a tejfölös öntetet. Alaposan összekeverjük. Ha kell, utána ízesítünk.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Magában vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9064
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-sajtos lencsesaláta
Gonoszka1 428 recept

Az újév első napjára, aki a lencsefőzeléket nem szereti, kipróbálhatja a lencsesalátát. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 212 kalória van. Én a főzési időnél a sonkával együtt főzött lencsének a főzési idejét adtam meg, mert én így készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...