Sonkás-sajtos lencsesaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50g lencse176 kcal
-
63g főtt sonka88 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
13g mustár8 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
631
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g lencse704 kcal
-
250g főtt sonka350 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
320g tejföl634 kcal
-
50g mustár30 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
2525
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
17.4g lencse61 kcal
-
21.8g főtt sonka30 kcal
-
17.4g füstölt sajt57 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
27.9g tejföl55 kcal
-
4.4g mustár3 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
Összesen
219
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 93.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
631
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.4 g
Zsír
-
Összesen 137.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2209.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 372.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 998 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
2525
kcal
- 17% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg lencse
-
25 dkg főtt sonka
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- A lencsét megmossuk, és beáztatjuk előző este. Ha a sonkánk csak füstölt, akkor azt is beáztatjuk.
- Másnap, ha a sonkát mi főzzük meg, akkor feltesszük főzni a sonkát, és kb. 35-40 perc múlva tesszük hozzá a lencsét. Puhára főzzük. Ha a sonkával együtt főzzük, akkor nem teszünk hozzá sót, de ha csak a lencsét főzzük, akkor enyhén sós vízben főzzük meg.
- A megfőtt lencsét leszűrjük (ha sonkával együtt főztük, akkor még levest is lehet belőle készíteni utána egy kis zöldséggel). Kihűtjük a lencsét és a sonkát is.
- A tejfölt a mustárral, cukorral, sóval, fekete borssal és a citromlével kikeverjük. A kihűlt sonkát és a sajtokat kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és negyed vékony körcikkekre vágjuk.
- Egy tálba beletesszük a kihűlt lencsét, hozzátesszük a sonka kockákat és a sajt kockákat. Beleszórjuk a hagymát is, majd hozzákeverjük a tejfölös öntetet. Alaposan összekeverjük. Ha kell, utána ízesítünk.
- Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
- Magában vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9087
- Feltöltés dátuma: 2015. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Az újév első napjára, aki a lencsefőzeléket nem szereti, kipróbálhatja a lencsesalátát. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 212 kalória van. Én a főzési időnél a sonkával együtt főzött lencsének a főzési idejét adtam meg, mert én így készítettem.