r
Nosalty Logó

Sonkás-mustáros tésztatekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sonkás-mustáros tésztatekercsek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2009 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 503 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    3426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2009 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 245 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük, és hozzáadjuk a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet.
  2. Kis lángon, 15-20 percig főzzük, közben gyakran megkavarjuk, míg szépen karamellizálódik. Ha kész, levesszük a tűzről.
  3. A leveles tésztát lisztezett felületre tesszük, és négy egyenlő téglalapra vágjuk. Mindegyik téglalapot megkenjük a mustárral, és ráteszünk egy-másfél szelet sonkát, hogy befedje őket.
  4. Rátesszük a vékony szeletekre vágott mozzarellát, majd elosztjuk rajta a sült hagymát. Feltekerjük a lapokat, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsi besszük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 20-25 perc után kivesszük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6047
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillanatok alatt elkészül, és öt perc alatt elfogy - tökéletes vendégváró vagy utolsó pillanatban összedobott bulifalat. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...