r
Nosalty Logó

Sonkás leveles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Sonkás leveles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2971 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 743 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 2971 kcal
  • 16% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a vajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, sonkát és a petrezselymet.
  2. Alaposan megborsozzuk, megvárjuk, míg teljesen kihűl, közben előmelegítjük a sütőt.
  3. A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, majd lisztbe mártott pohárral (átmérő: 7 cm) kiszurkáljuk.
  4. Ha jól gazdálkodunk a tésztával, 24 kört kapunk, ennek felét bekenjük ketchuppal.
  5. A ketchup-os lapokra halmozzuk kiskanállal a sonkatölteléket, egyenletesen elosztva.
  6. Az üres tésztalapokat ráillesztjük a sonkásakra, széleiket alaposan lenyomkodjuk.
  7. Tetejüket 1 tojássárgájával bekenjük, különösen a szélek záródásánál.
  8. Reszelt sajttal vagy magokkal megszórjuk, forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9975
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Sonkamaradék felhasználására.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Recept a Paprika TV-ből ered némi változtatással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...