r
Nosalty Logó

Sonkás kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Muci
Sonkás kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

992
Kalória
43.5g
Fehérje
102.8g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
73.9g
Víz
212.7g
Koleszterin
4.4g
Rost
3.2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Összesen 992 kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Összesen 3966 kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

A díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 992 kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9532.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    4935 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3966 kcal
  • 17% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak.
  5. Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
  6. Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Nem tudtuk a húsvétot a gyerekeimmel együtt tölteni, ezért lefagyasztottam a sonkát, és gondoltam tartunk egy pót-húsvétot. Erre az alkalomra készültek a sonkás kiflik.   Az eredeti recept a Nők Lapjában olvasható, annyi megjegyzésem lenne hozzá, hogy szerencsésebb talán két cipó helyett három részre osztani a tésztát, mert én így kissé nagynak találtam a kifliket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!