r
Nosalty Logó

Sonkás-kecskesajtos rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-kecskesajtos rántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 375 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 752 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat serpenyőbe tesszük, hozzáadjuka csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, a felkarikázott újhagymát, és az egészet pirítjuknéhány percig.
  2. A tojásokat egyenként felütjük, majd egy tálba téve villával összekeverjük, majd mikor a sonka és a hagyma is megpirult kissé, hozzáadjuka felvert tojásokat.
  3. Kissé megsózzuk, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adunkhozzá, kissé összekeverjük, és készre sütjük.
  4. Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsoljuka még forró tojásra, meghintjükegy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórunk, és már tálalhatjukis ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát. Gazdag, tápláló reggelivagy vacsoraként.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2302
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásrántotta a nagy kedvencek közé tartozik nálam. Rendkívül egyszerű étel, viszont nagyon tápláló, egészséges és persze finom. Jelentős fehérje, vitamin és ásványi anyag forrás. Szénhidrát tartalma szinte nulla, ezért közkedvelt a diétás étrendben. A tojásban lévő zsírsavak összetétele optimális, túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettanilag nélkülözhetetlen. Nagyjából az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne mint például: A, C, D, E, B-vitaminok, folsav és pantoténsav, a benne található ásványi anyagok: foszfor, cink, kalcium, kálium, vas, nátrium, szelén, magnézium. Fontos, hogy a tojások, amiket felhasználunk, friss, megbízható forrásból származó, lehetőleg tanyasi, szabadban kapirgáló tyúkoktól származzon. Ha nem áll módunkban ilyen tojások beszerzése, és csak a bolti kínálatra hagyatkozhatunk, akkor néhány szabályt tartsunk szem előtt. Vásárláskor, először mindig nézzük meg a tojás szavatossági idejének lejáratát. Nyugodtan nyissuk ki a dobozt ,és győződjünk meg róla, hogy nincs-e köztük törött darab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...