r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás rakott spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Sonkás-gombás rakott spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4579 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 764 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13197.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    2713 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2948 mg
  • Nátrium
    6616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1381 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 4579 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat kockákra vágva zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, tovább pirítjuk, majd beletesszük az apróra szeletelt gombát, lesütjük. Beleöntjük egy tepsibe.
  2. A tésztát előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük, és összekeverjük a sonkás-gombával.
  3. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. Felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt és a főzőtejszínt, fűszerezzük.
  5. Ráöntjük a tésztára, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 24034
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El lehet készíteni bármilyen maradék kolbásszal és szalonnával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...