Sonkás-fokhagymás burgonya baconbe göngyölve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
496
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1983
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1860.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 196.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
496
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.2 g
Zsír
-
Összesen 114.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7442.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1186 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1289 mg
-
Nátrium 4644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 786.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 567 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
1983
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük.
- A fokhagymát meghámozzuk, vékonyra gyaluljuk (vagy áttörjük), és elkeverjük 1 kávéskanál sóval és borssal.
- A krumplikat meghámozzuk, és 1 cm mélyen bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokat megtöltjük a gyalult fokhagymával.
- A sonkát apró kockákra vágjuk, és elkeverjük 1-2 evőkanál tejföllel. Zsályával ízesítjük.
- A fokhagymás krumplikat megtöltjük a sonkás-tejfölös keverékkel.
- A megtöltött krumplikat 1-1 szelet baconszalonnával körbetekerjük.
- Kizsírozott/olajozott tepsibe fektetjük a krumplikat. Tetejüket kevés tejföllel és reszelt sajttal meghintjük.
- 200 fokos sütőben, 10-12 percig aranysárgára pirítjuk.
- Salátával, egytálételként tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1537
- Feltöltés dátuma: 2015. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a krumplis ételeket, viszont szerettünk volna kissé túllépni az "átlagos" rakott krumplin. Igazi anya-lánya projekt volt ez, ugyanis anyukámmal közösen találtuk ki ezt a receptet. Azóta már többször elkésztettük, és megalakult a tökéletes verziója.