r
Nosalty Logó

Sonkás-fokhagymás burgonya baconbe göngyölve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sonkás-fokhagymás burgonya baconbe göngyölve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7442.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    4644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, vékonyra gyaluljuk (vagy áttörjük), és elkeverjük 1 kávéskanál sóval és borssal.
  3. A krumplikat meghámozzuk, és 1 cm mélyen bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokat megtöltjük a gyalult fokhagymával.
  4. A sonkát apró kockákra vágjuk, és elkeverjük 1-2 evőkanál tejföllel. Zsályával ízesítjük.
  5. A fokhagymás krumplikat megtöltjük a sonkás-tejfölös keverékkel.
  6. A megtöltött krumplikat 1-1 szelet baconszalonnával körbetekerjük.
  7. Kizsírozott/olajozott tepsibe fektetjük a krumplikat. Tetejüket kevés tejföllel és reszelt sajttal meghintjük.
  8. 200 fokos sütőben, 10-12 percig aranysárgára pirítjuk.
  9. Salátával, egytálételként tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1537
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a krumplis ételeket, viszont szerettünk volna kissé túllépni az "átlagos" rakott krumplin. Igazi anya-lánya projekt volt ez, ugyanis anyukámmal közösen találtuk ki ezt a receptet. Azóta már többször elkésztettük, és megalakult a tökéletes verziója.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...