r
Nosalty Logó

Sonkás-cukkinis lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sonkás-cukkinis lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    217.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10929.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    6133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5202 micro
Összesen 3041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, ha öregebb, a magvas részt kivágjuk. Héjastól lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján. Besózzuk, és állni hagyjuk egy negyed órát, majd kicsavarjuk.
  2. Egy edényben a rozsliszthez adjuk a sütőport, a fűszereket.
  3. Egy tálkában a tojásokat elkavarjuk a tejföllel és az olajjal, beletesszük a lereszelt cukkinit.
  4. A sonkát apróra kockázzuk, a cukkinis masszába szórjuk.
  5. A két részt összeforgatjuk.
  6. Egy közepes méretű tepsit margarinnal alaposan kikenünk, és a sűrű masszát szépen elegyengetjük benne.
  7. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kivesszük, és ráreszeljük a sajtot, és visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt kicsit megolvad rajta.
  8. Kicsit hagyjuk hűlni, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5012
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 22.

Ajánló

Friss zöldségekkel: paradicsommal, paprikával uborkával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-cukkinis lepény
Andi80_ 380 recept

Még mindig rengeteg cukkinink van. Ez egy nagyon laktató és fincsi vacsi lett belőle. Én tejföllel megkenve szerettem, paradicsomkarikákkal. Másnap reggelre is maradt belőle, és még hidegen jobban ízlett. Természetesen sima lisztből is készíthető, de a diétázó férjem kedvéért készült rozslisztből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...