Sonkás-aszalt paradicsomos csónakok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
211 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
3 kcal
A thang zong-hoz
-
20g víz0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A töltelékhez
-
10g pármai sonka22 kcal
-
23 kcal
-
10g olajbogyó12 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
355
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
11g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
A thang zong-hoz
-
160g víz0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
A töltelékhez
-
80g pármai sonka172 kcal
-
186 kcal
-
80g olajbogyó93 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2824
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
38.4g tönkölybúza liszt130 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
15.4g főzőtejszín20 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
A thang zong-hoz
-
12.3g víz0 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
A töltelékhez
-
6.1g pármai sonka13 kcal
-
5.5g szárított paradicsom14 kcal
-
6.1g olajbogyó7 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
Összesen
216
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25680.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 25131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
355
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.3 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205440.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 570 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 873 mg
-
Foszfor 2756 mg
-
Nátrium 201048 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 542.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 33049 micro
-
Lut-zea 2769 micro
Összesen
2824
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15772.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 15436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2537 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg tönkölybúza liszt
-
3 ek cukor
-
1.5 tk só
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dkg friss élesztő
A thang zong-hoz
-
1.6 dl víz
-
4 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
8 dkg pármai sonka
-
8 dkg olajbogyó
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a thang zongot: a vizet elkeverjük a liszttel, és 1 percig forraljuk, míg besűrűsödik (mondjuk, mint egy krémsajt), majd kihűtjük. Jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben (de nem feltétele).
- A tejszínt meglangyosítjuk, a cukrot elkeverjük benne, és belemorzsoljuk az élesztőt, habosra futtatjuk.
- Kenyérsütőgépbe mérünk minden hozzávalót, és dagasztó programra kapcsolunk.
- A megkelt tésztát (mely selymes, fényes, lágy tészta) lisztezett deszkára borítjuk, nyolc részre osztjuk, cipócskákat formálunk belőlük.
- A cipókat kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. A kör két szemben lévő végét egymás felé hajtjuk, mintha borítékot hajtogatnánk, aztán 90 fokot fordítunk rajta, a másik két sarkát behajtjuk, és a tészta két végét összecsípjük kb. 4-5 cm hosszan.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a "csónakokat", és mindegyiket megtöltjük 1-1 szelet sonkával, 1-1 fél aszalt paradicsommal, 1-1 olajbogyóval.
- A tészta tetejét megkenjük egész felvert tojással, és 20-25 percig újra kelesztjük.
- A sütőt közben előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 736
- Feltöltés dátuma: 2013. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Évi néni
1830 recept
Először Helenánál olvastam ezt a technikát, majd utána olvastam többfelé. Ami kenyér, péksütemény és új számomra, az mind izgat. Rájöttem, hogy valószínűleg a pékek is így készítik a kelt tésztákat. Nagyon finom, lágy, laza szerkezetű tésztát kaptam. Másnap is finom, friss volt a sütemény. Valószínűleg sok ízesítésben elkészítem még ezt a finomságot. Melegen ajánlom Éva-Anyóca figyelmébe, aki bizton igen népszerű lesz gyermekei körében, ha ezt csomagolja nekik tízóraira.