r
Nosalty Logó

Sonkaleves húsvéti sonkaléből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Sonkaleves húsvéti sonkaléből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Összesen 4925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    643 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    369.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18012.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    14023 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    3857.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Elkészítés

Sonkaléhez

  1. A sonkákat előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap ezt a vizet leöntjük a sonkákról.
  2. Egy fazékba beletesszük a sonkákat, felöntjük hideg vízzel bőven. Beletesszük a babérlevelet, a szemes fekete borsot, a megtisztított fokhagymagerezdeket.
  3. Felforraljuk, majd utána kis lángon puhulásig főzzük. A főzési idő kb. 2,5 óra.
  4. Ha megpuhultak a sonkák (azaz a villát könnyedén bele tudjuk szúrni), akkor lehúzzuk a tűzről, és a sonkákat a főzőlében hagyjuk kihűlni (különben kemény lesz).
  5. A kihűlt léből kivesszük a sonkákat.

Galuskához

  1. A sonkalevet feltesszük a tűzre.
  2. Közben a galuskához a túrót villával áttörjük, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a lisztet, a csipet sót, a leöblített és felaprított kaprot, és először csak kevés vízzel elkezdjük összekeverni. A vizet fokozatosan öntjük hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
  3. Ha felforrt a sonkalé, akkor a galuskákat beleszaggatjuk.

Habarás

  1. A tejfölt a liszttel és a pirospaprikával csomómentesre keverjük, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. 1-2 percig óvatosan kevergetve főzzük még, ha kell, utána ízesítünk.
  2. Melegen tálaljuk, kevés sonkával megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6885
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkaleves húsvéti sonkaléből
Gonoszka1 428 recept

Már untam, hogy húsvétkor mindig bableves, lencseleves legyen. Pár hónappal ezelőtt láttam az Ízőrzőkben ezt a sonkaleves receptet. Nagyon megtetszett, és már akkor elhatároztam, hogy legközelebb ezt fogom a húsvéti sonkaléből elkészíteni. Annyit változtattam a recepten, hogy nem rántottam a levest (gondolva, hogy így is a sonkától elég zsíros). Nagyon egyszerű, és nagyon finom leves. Aki unja a szokásos húsvéti leveseket, próbálja ki, mert tényleg pillanatok alatt egy nagyon finom leves lesz belőle.

Hozzávalók

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...