Sonkakrémes képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
Égetett tészta
-
30g víz0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
46g tojás58 kcal
Sonkakrém
-
25g sonka35 kcal
-
0g mascarpone0 kcal
-
4g majonéz20 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
30g snidling9 kcal
Összesen
447
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
Égetett tészta
-
180g víz0 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
Sonkakrém
-
150g sonka207 kcal
-
0g mascarpone0 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
180g snidling54 kcal
Összesen
2674
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
Égetett tészta
-
15.4g víz0 kcal
-
15.4g vaj110 kcal
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
0g só0 kcal
-
23.5g tojás30 kcal
Sonkakrém
-
12.8g sonka18 kcal
-
0g mascarpone0 kcal
-
1.9g majonéz10 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
15.4g snidling5 kcal
Összesen
229
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 831 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
447
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 191.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3733.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 827 mg
-
Nátrium 2217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 582 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2011 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 1595 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4989 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1837 micro
Összesen
2674
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
229
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Égetett tészta
-
180 ml víz
-
180 g vaj
-
180 g finomliszt
-
1 csipet só
-
5 db tojás
Sonkakrém
-
150 g sonka
-
250 ek mascarpone
-
2 ek majonéz
-
1 tk mustár
-
1 csokor snidling
Elkészítés
Égetett tészta
- Fogunk egy közepesebbnél közepesebb edényt és beleöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, míg a vaj jó alaposan felolvad és elkezd forrni. Ezután jöhet a liszt. Én több körben, szitálva adtam hozzá, hogy ne legyen darabos a tészta.
- A liszt hozzáadása után elkezdjük kevergetni a masszát, hogy kifőzzük belőle a felesleges nedvességet. Közepes lángon tartva egy kb. 5 percen belül megtörténik, de ha úgy ítéljük, maradhat a tűzön még pár percet, folyamatos kevergetés mellett.
- Amikor már megfelelő állagú a tészta, félretesszük hűlni 15-20 perc erejéig. Ezután jöhetnek bele a tojások egyenként. Célszerű előtte felverni őket, hogy még könnyebben elegyedjenek. Először spatulával, a legvégén pedig amikor már mind az 5 tojás benne van, robotgéppel keverjük, hogy selymes mázat kapjunk.
- A tésztát nagy lyukú habzsákba töltjük, és laposabb köröket formázunk belőle. Ha szeretnénk kettévágni, akkor magasabbra is alakíthatjuk. Figyeljünk arra, hogy messze helyezkedjenek egymástól a tepsiben.
- Tegyük őket az előmelegített 200°-os sütőbe 15 percre, majd süssük őket ismét negyed órát, de ekkor már csak 180°-on. Nyugodtan süssük őket szép barnára és kopogósan keményre. Ha elkészültek hagyjuk őket hűlni.
Sonkakrém
- Amíg a tészta sül, a csíkokra vágott füstölt sonkát és a mascarponét aprítóba tesszük, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a snidlinget, majd jól összekeverjük.
- A sonkakrémet szintén habzsákba töltjük és a kosárkák tetejére töltjük.
- Színes csírával, zöldségekkel (retek, uborka) díszítjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 2097
- Feltöltés dátuma: 2022. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Kristyán Fanni
107 recept
Idén ne csak lekvárral edd a farsangi fánkodat! A februári ünnepi időszak úgy elhalmoz minket fánkokkal, hogy szinte minden napra jutna egy újabb kóstoló. Ha nem vagy túl édesszájú, vagy már teleetted magad a funkybbnál fánkosabb finomságokkal, akkor muszáj kipróbálnod a képviselők krémjét, ezt a sonkával, zöldséggel és csírával díszített falatkát! Hát nem elbűvölő a jelmeze?