r
Nosalty Logó

Sonkakrémes képviselőfánk

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Sonkakrémes képviselőfánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Égetett tészta

Sonkakrém

447
Kalória
14.2g
Fehérje
24.7g
Szénhidrátok
31.9g
Zsír
97g
Víz
214.5g
Koleszterin
1.6g
Rost
957.6mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Égetett tészta

Sonkakrém

Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Égetett tészta

Sonkakrém

Összesen 2674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Égetett tészta

Sonkakrém

Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    2217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4989 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 2674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

Égetett tészta

  1. Fogunk egy közepesebbnél közepesebb edényt és beleöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a vajat. Addig kevergetjük, míg a vaj jó alaposan felolvad és elkezd forrni. Ezután jöhet a liszt. Én több körben, szitálva adtam hozzá, hogy ne legyen darabos a tészta.
  2. A liszt hozzáadása után elkezdjük kevergetni a masszát, hogy kifőzzük belőle a felesleges nedvességet. Közepes lángon tartva egy kb. 5 percen belül megtörténik, de ha úgy ítéljük, maradhat a tűzön még pár percet, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Amikor már megfelelő állagú a tészta, félretesszük hűlni 15-20 perc erejéig. Ezután jöhetnek bele a tojások egyenként. Célszerű előtte felverni őket, hogy még könnyebben elegyedjenek. Először spatulával, a legvégén pedig amikor már mind az 5 tojás benne van, robotgéppel keverjük, hogy selymes mázat kapjunk.
  4. A tésztát nagy lyukú habzsákba töltjük, és laposabb köröket formázunk belőle. Ha szeretnénk kettévágni, akkor magasabbra is alakíthatjuk. Figyeljünk arra, hogy messze helyezkedjenek egymástól a tepsiben.
  5. Tegyük őket az előmelegített 200°-os sütőbe 15 percre, majd süssük őket ismét negyed órát, de ekkor már csak 180°-on. Nyugodtan süssük őket szép barnára és kopogósan keményre. Ha elkészültek hagyjuk őket hűlni.

Sonkakrém

  1. Amíg a tészta sül, a csíkokra vágott füstölt sonkát és a mascarponét aprítóba tesszük, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a snidlinget, majd jól összekeverjük.
  2. A sonkakrémet szintén habzsákba töltjük és a kosárkák tetejére töltjük.
  3. Színes csírával, zöldségekkel (retek, uborka) díszítjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Idén ne csak lekvárral edd a farsangi fánkodat! A februári ünnepi időszak úgy elhalmoz minket fánkokkal, hogy szinte minden napra jutna egy újabb kóstoló. Ha nem vagy túl édesszájú, vagy már teleetted magad a funkybbnál fánkosabb finomságokkal, akkor muszáj kipróbálnod a képviselők krémjét, ezt a sonkával, zöldséggel és csírával díszített falatkát! Hát nem elbűvölő a jelmeze?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!