r
Nosalty Logó

Sonkás-tormás babka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
sonkás.tormás babka fatálon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Babka tészta

Sonkás-tormás töltelék

778
Kalória
27.4g
Fehérje
72.6g
Szénhidrátok
41.1g
Zsír
68.4g
Víz
166g
Koleszterin
3.5g
Rost
8.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Babka tészta

Sonkás-tormás töltelék

Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Babka tészta

Sonkás-tormás töltelék

Összesen 4658 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Babka tészta

Sonkás-tormás töltelék

Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8847 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    6938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    410.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3009 micro
Összesen 4658 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

Babka tészta

  1. Öntsük a keverőtálba a tejet, üssük hozzá a tojásokat, szórjuk bele a cukrot, és morzsoljuk bele a friss élesztőt, ezután kavarjuk össze egyneművé.
  2. Szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, és kezdjük el dagasztani.
  3. Kb. 10 perc dagasztás után adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat is, és dagasszuk tovább, amíg teljesen sima és selymes lesz a tészta.
  4. Letakarva hagyjuk kb. 1 órát kelni.
  5. A megkelt tésztát vágjuk két felé, és nyújtsuk ki vékonyan téglalap alakúra. A tölteléket felezzük meg, majd kenjük rá a tésztára.
  6. Tekerjük fel a tésztát, utána hosszábban vágjuk majdnem a végéig ketté. Fonjuk össze, utána tegyük át sütőpapírral kibélelt tepsire.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre a sonkás-tormás babkákat.
  8. A még forró babkákat kenjük át olvasztott vajjal.

Sonkás-tormás töltelék

  1. Egy aprítógépbe tegyük az apró darabokra vágott sonkát, újhagymát, egy kanál tejfölt és zsírt, illetve az Erős Pistás reszelt tormát. Ízlés szerint sózzuk meg.
  2. Alaposan daráljuk össze, amíg jó krémes állaga lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a végeredmény pedig egy igazán különleges és finom sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!