r
Nosalty Logó

Somlói torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskóta tésztához

A vaníliás pudinghoz

A csokis pudinghoz

A tetejére

A csokiöntethez

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskóta tésztához

A vaníliás pudinghoz

A csokis pudinghoz

A tetejére

A csokiöntethez

Összesen 4533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskóta tésztához

A vaníliás pudinghoz

A csokis pudinghoz

A tetejére

A csokiöntethez

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1812 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 4533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A piskóta tésztához

A vaníliás pudinghoz

A csokis pudinghoz

A tetejére

A csokiöntethez

Elkészítés

A piskóta tésztához

  1. A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével és a vízzel.
  2. A fehérjét a cukor másik felével habosra verjük.
  3. A sárgájához keverjük a lisztet és a sütőport, majd egy lyukas közepű kanállal a keményre felvert fehérje habot is hozzátesszük. A felét egy (kb. 24 x 34 cm-es) tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk.
  4. Mindkét piskótát 170 fokon, tűpróbáig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a pudingokat.
  6. Alulra a kakaós piskóta kerül, rákenjük a vaníliapudingot. Erre jön a másik piskóta lap és a csokipuding.
  7. Mehet a hűtőbe egy fél órára.
  8. Felverjük a tejszínt és a csokipuding tetejére kenjük a habot.
  9. Elkészítjük a csokiöntetet is: a cukrot a kakaóval, és egy pici vízzel addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt csorgatjuk a torta tetejére és még egy kis időre a hűtőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 78148
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szertjük a somlóit, ezért próbálkoztam meg torta formában is elkészíteni.

Hozzávalók

A piskóta tésztához

A vaníliás pudinghoz

A csokis pudinghoz

A tetejére

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...