r
Nosalty Logó

Somlói revolúció Nózer módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói revolúció Nózer módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Grillázsos tészta

Diós grillázs

Narancsos betét

Étcsokoládé mousse

Fehércsokoládé mousse

Bevonat

Összesen 626 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Grillázsos tészta

Diós grillázs

Narancsos betét

Étcsokoládé mousse

Fehércsokoládé mousse

Bevonat

Összesen 6258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Grillázsos tészta

Diós grillázs

Narancsos betét

Étcsokoládé mousse

Fehércsokoládé mousse

Bevonat

Összesen 327 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 626 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    421.2 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4897.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.1 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    295 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 6258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Grillázsos tészta

Diós grillázs

Narancsos betét

Étcsokoládé mousse

Fehércsokoládé mousse

Bevonat

Elkészítés

Grillázsos tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukorral kihabosítjuk a tojássárgáját, összekeverjük a diós grillázzsal és a liszttel, majd a felvert fehérjével.
  2. A tetejét megszórjuk a darabos dióval és törökmogyoróval, és 155 C°-on enyhén gőzös sütőben 30 percig sütjük.

Diós grillázs

  1. Durvára vágott dióból és cukorból grillázst készítünk. Ha kihűlt, apróra vágjuk.

Narancsos betét

  1. A hozzávalókat simára keverjük, és feltesszük főni. Forrás után is főzzük még egy kicsit, hogy zselészerűen tudjuk a tortára önteni.

Étcsokoládé mousse

  1. Kb. 0,7 dl tejszínben megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a rumot is.
  2. A maradék tejszínt (esetleg némi hulalát) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, majd hozzákeverjük a kihűlt olvasztott csokoládét, majd hűtőbe tesszük.
  3. Ha a tészta és ez a csokis krém is kihűlt, akkor a tésztára kenjük, majd ezután a még folyós narancsbetétet is rákenjük.

Fehércsokoládé mousse

  1. Kb. 0,7 dl tejszínben megolvasztjuk vízgőz felett a csokoládét, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot is.
  2. A maradék tejszínt (esetleg némi hulalát) felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, majd hozzákeverjük a kihűlt olvasztott csokoládét, majd hűtőbe tesszük.
  3. A narancsbetét tetejére kenjük.

Bevonat

  1. Kevés vajon, kevés tejjel a kétfajta csokoládét külön-külön felolvasztjuk.
  2. Majd a tortát -akár villa segítségével- díszítjük vele.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21759
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám születésnapja az Ország tortája receptjének megjelenése után néhány nappal volt, gondoltam, meglepem ezzel a tortával, kicsi változtatásokkal. :)

Hozzávalók

Grillázsos tészta

Diós grillázs

Narancsos betét

Étcsokoládé mousse

Fehércsokoládé mousse

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...