Somlói kocka SweetSzenilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
83g tej47 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
13 kcal
-
29 kcal
Hozzávalók a sima piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a diós piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g dió85 kcal
Hozzávalók a kakaós piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a csokiöntethez
-
33g tortabevonó182 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g víz0 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
Hozzávalók az összeállításhoz
-
25g dió164 kcal
-
21g mazsola62 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összesen
1015
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
343 kcal
Hozzávalók a sima piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a diós piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
156g dió1020 kcal
Hozzávalók a kakaós piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a csokiöntethez
-
400g tortabevonó2184 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
175g víz0 kcal
-
30g rumaroma0 kcal
Hozzávalók az összeállításhoz
-
300g dió1962 kcal
-
250g mazsola748 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összesen
12192
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
22.6g tej13 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
8 kcal
Hozzávalók a sima piskótához
-
5g tojás6 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a diós piskótához
-
5g tojás6 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.5g dió23 kcal
Hozzávalók a kakaós piskótához
-
5g tojás6 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0 kcal
-
0.2g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Hozzávalók a csokiöntethez
-
9g tortabevonó49 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
Hozzávalók az összeállításhoz
-
6.8g dió44 kcal
-
5.6g mazsola17 kcal
-
13.6g habtejszín40 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
274
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 982.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 98.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 406 micro
Összesen
1015
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.8 g
Zsír
-
Összesen 727.9 g
-
Telített zsírsav 262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 243 g
-
Koleszterin 4595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11785.9 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 2948 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 1555 mg
-
Foszfor 4977 mg
-
Nátrium 1798 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1213.5 g
-
Cukor 851 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 1178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3225 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 963 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1033 micro
-
Kolin: 3344 mg
-
Retinol - A vitamin: 3167 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 109 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4867 micro
Összesen
12192
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a krémhez
-
10 dl tej
-
8 db tojássárgája
-
4 dkg cukor
-
4 csapott ek vaníliás cukor
Hozzávalók a sima piskótához
-
3 púpozott ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Hozzávalók a diós piskótához
-
3 púpozott ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
6 marék dió
Hozzávalók a kakaós piskótához
-
3 púpozott ek porcukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 evőkanál víz
-
1 kávéskanál sütőpor
Hozzávalók a csokiöntethez
-
40 dkg tortabevonó
-
15 dkg cukor
-
175 ml víz
-
30 ml rumaroma
Hozzávalók az összeállításhoz
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
Hozzávalók a krémhez
- A krémet általában előző este készítjük el, hogy jól kihűljön. Ehhez a tojássárgáját egy kevés tejjel jól kikeverjük.
- A pudingporokat szintén kevés tejjel csomómentesen elkeverjük. Egy fazékban összeöntögetjük a krém további hozzávalóival, és elkezdjük lassú tűzön melegíteni.
- Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről. Folpack fóliát simítunk közvetlenül a forró krémre, hogy ne bőrösödjön meg. A teljes kihűlés után ez tökéletesen lehúzható.
Hozzávalók a sima piskótához
- A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
- Hozzáforgatjuk a tojások felvert habját, és tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók a diós piskótához
- Ugyanúgy járunk el, mint a sima piskótánál, a végén hozzákeverjük óvatosan a darált diót, tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók a kakaós piskótához
- Itt is, mint az előzőeknél, összekeverjük a hozzávalókat, a sima piskótánál leírt sorrendben. Tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók a csokiöntethez
- Gőz felett felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd a rumaromát. Simára, egyneművé keverjük.
Hozzávalók az összeállításhoz
- A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. Az előzőleg beáztatott mazsolát lecsöpögtetjük. A durvára vágott diót tepsibe rakjuk, és megpirítjuk. Sűrűn ránézünk, átkeverjük, hogy meg ne égjen.
- A kakaós piskótával kezdünk. A krém harmadát rákenjük, a mazsola harmadát is, majd a dió negyedét. Meglocsoljuk a csokiöntettel. Erre kerül a diós piskóta, krém, mazsola, dió, csokiöntet. A harmadik lapot is felhelyezzük: krém, mazsola, dió, csokiöntet, tejszínhab, tetejére a dió utolsó negyede, befejezésképp meglocsoljuk a maradék csokival.
- Pár órát pihentetjük hűtőszekrényben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3482
- Feltöltés dátuma: 2015. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Nagyon szeretjük a somlói galuskát. A család és a baráti társaság is. Ez a változat vendégségbe készült. Elegánsabb kinézetet kölcsönöz neki a szeletelhető forma. Hatalmas sikere volt.