r
Nosalty Logó

Somlói galuska tojás és cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ritus konyhája
Somlói galuska tojás és cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 4891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5732.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    2841 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először megsütjük a piskótát. Gyorsan összekeverjük a hozzávalókat, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd 10 perc elteltével vissza vesszük a hőt 180 fokra. 10-15 perc múlva tű próbával lehet a sülést ellenőrizni.
  2. Megfőzzük a vaníliakrémet. A pudinport összekeverjük a xilittel, a tejjel és a tejszín keverékét, feltesszük forralni. Ha forr, hozzáadjuk a pudingport, és állandó keverés mellett újraforrás után 1-2 percig főzzük.
  3. Ha piskóta megsült, hagyjuk hűlni. Közben a tejbe beletesszük a rumaromát, és beáztatjuk a megmosott mazsolát. 10 perc múlva leszűrjük, a piskótát kis kockára vágjuk, majd összeállítjuk a somlói galuskát.
  4. Az edény aljára tesszük a piskóta felét, majd meglocsoljuk a rumos tej felével. Majd megszórjuk a mazsola felével, majd mégegyszer megismételjük.
  5. Végül a flakonos szója habtejszínnel díszítjük, rácsurgatjuk az olívaolajjal simára kikevert karobpor öntetét.
  6. Kis időre hűtőben tároljuk, és fogyasztható.
  7. Ha kedvünk van, akár kisebb adagokra is ki lehet adagolni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20516
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Ajánló

Kezdő és gyakorló háziasszonyoknak egyaránt ajánlom. Itt nem gond, ha piskóta nem lesz szép magas . Aki szereti az édeset, de fogyókúrázik, még ő is ehet belőle. A karobport használtam a kakaó helyett, mert egészségesebb és gluténmentes. A magyar neve szentjános kenyérpor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ritus konyhája 3 recept

Karácsonykor a család kedvenc édessége volt. Ami nagyon fontos: fogyaszthatják tej- és tojásérzékenyek, valamint cukorbetegek és lisztérzékenyek is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...