r
Nosalty Logó

Somlói galuska háromféle piskótából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska háromféle piskótából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Összesen 1339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Összesen 8033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8743.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2480 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3429 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.8 g
  • Cukor
    837 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 8033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

  1. A szokásos módon elkészítjük a piskótákat a 2-2 tojásból. A kakaósnál és a diósnál az egyik kanál lisztet egy kanál kakaóporral, illetve darált dióval helyettesítjük. Ha mazsolával készítjük, beáztatjuk a rumba.
  2. A vaníliakrémhez a tejet felforraljuk a vaníliával és a citromhéjjal. Ha felforrt, félretesszük hűlni, közben a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett belekeverjük a langyos vaníliás tejet. Újramelegítjük, amíg besűrűsödik.
  3. A sziruphoz a cukrot felforraljuk a vízzel, ha kihűlt, hozzákeverjük a rumot.
  4. A csokiöntethez a csokit egy lábosba tördeljük, hozzáöntjük a vizet, és kevergetve felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a rumot is. Addig főzzük, amíg a cukor is elolvad.
  5. A kihűlt kakaós piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk egy kevés sziruppal, megkenjük vaníliakrémmel, megszórjuk a dió, a mazsola és a kakaópor harmadával. Erre kerül a diós piskóta, rá ugyanúgy szirup, vaníliakrém, dió, mazsola, kakaópor. Végül a sima piskóta kerül a tetejére, amire rátesszük a maradék krémet és egyéb tölteléket.
  6. Néhány órára betesszük a hűtőbe.
  7. Tálaláskor egy kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, amiket egy-egy tálkába halmozunk, tejszínhabot teszünk rá, és meglocsoljuk bőségesen a csokiöntettel. (Egyszerre csak annyit szaggassunk ki belőle, amennyit meg is eszünk, különben kiszáradhat, bár nálunk erre nem volt ideje. :) )
  • Tepsi mérete: 38x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21804
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősöm juttatta eszembe a somlóit, de a cukrászdait nem szeretem, úgyhogy gondoltam, megpróbálkozom vele itthon. Elkezdtem receptre vadászni, de nem igazán találtam olyat, amilyen formában ez a finom édesség az emlékeimben élt, már pedig úgy gondoltam, ha már nekilátok, akkor a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, mivel elég hosszadalmas az elkészítése. Így a hiányzó részletekről a páromnál érdeklődtem (aki cukrász, de itthon sose süt...:) ).   Nem egy bonyolult süti, de az összes hozzávaló előkészítése és az összeállítása miatt kicsit időigényes. Bár megéri a fáradtságot! :) A kép sajnos nem sikerült, de egyébként nagyon mutatósak a háromszínű kis "galuskák".

Hozzávalók

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...