Somlói eragal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
Előkészület
-
28g tojás35 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Vaníliás piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kakaós piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
7g dió43 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g víz0 kcal
Diós piskóta
-
25g cukor97 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
113g tej63 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
13g vaníliás cukor48 kcal
-
0g vanília0 kcal
Vaníliamártás
Szirup
-
9g vaj63 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
88g tej49 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
3 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5g rum12 kcal
Csokoládéöntet
Összerakáshoz
-
63g habtejszín183 kcal
-
3g habfixáló11 kcal
Tálaláshoz
Összesen
1333
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
Előkészület
-
220g tojás277 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Vaníliás piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
18 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kakaós piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
52g dió340 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g víz0 kcal
Diós piskóta
-
200g cukor774 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
900g tej504 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g vaníliás cukor387 kcal
-
0g vanília0 kcal
Vaníliamártás
Szirup
-
70g vaj502 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
700g tej392 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
27 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
40g rum92 kcal
Csokoládéöntet
-
200g mazsola598 kcal
-
120g dió785 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
Összerakáshoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Tálaláshoz
Összesen
10639
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
Előkészület
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Vaníliás piskóta
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kakaós piskóta
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
1g dió7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g víz0 kcal
Diós piskóta
-
4g cukor16 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
8 kcal
-
0g vanília0 kcal
Vaníliamártás
Szirup
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
14.1g tej8 kcal
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.8g rum2 kcal
Csokoládéöntet
-
4g mazsola12 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Összerakáshoz
-
10.1g habtejszín29 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Tálaláshoz
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 70.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 174 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
1333
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 226.9 g
Zsír
-
Összesen 562.5 g
-
Telített zsírsav 262 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 3972 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10237.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 351 mg
-
Kálcium 3246 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 929 mg
-
Foszfor 3582 mg
-
Nátrium 2042 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1169.4 g
-
Cukor 842 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1392.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3672 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 812 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 683 micro
-
Kolin: 2617 mg
-
Retinol - A vitamin: 3614 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3936 micro
Összesen
10639
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Előkészület
-
4 db tojás
-
3 ek cukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek víz
-
1 késhegynyi sütőpor
Vaníliás piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek víz
-
1 késhegynyi sütőpor
Kakaós piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
2 ek víz
Diós piskóta
-
20 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
9 dl tej
-
4 db tojássárgája
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg vaníliás cukor
Vaníliamártás
Szirup
-
7 dkg vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
7 dl tej
-
20 dkg étcsokoládé
-
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek cukor
-
40 ml rum
Csokoládéöntet
-
20 dkg mazsola
-
12 dkg dió
-
3 ek vaníliás cukor
Összerakáshoz
Tálaláshoz
Elkészítés
Előkészület
- A mazsolát vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát.
- A habtejszíneket és a tojásokat lehűtjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Vaníliás piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgákat összekeverjük 2+1 evőkanál cukorral, liszttel, sütőporral, vízzel. Amikor homogén, hozzálapátolunk egy kevés habot, és alaposan elkeverjük azzal is.
- A többi habbal óvatosan, beleforgatva keverjük. Ne törjük össze!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, és az előmelegített sütő középső polcára tesszük.
- 180 fokon 10-12 percig sütjük. Ezután lassan, óvatosan kiengedünk egy kis gőzt, és 160 fokon még néhány percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amikor kész, kivesszük, kiborítjuk, és a sütőpapírt szépen lehúzzuk róla.
Kakaós piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgákat összekeverjük 3 evőkanál cukorral, liszttel, kakaóporral, sütőporral, vízzel. Amikor homogén, hozzálapátolunk egy kevés habot, és alaposan elkeverjük azzal is.
- A többi habbal óvatosan, beleforgatva keverjük. Ne törjük össze!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, és az előmelegített sütő középső polcára tesszük.
- 180 fokon 10-12 percig sütjük. Ezután lassan, óvatosan kiengedünk egy kis gőzt, és 160 fokon még néhány percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amikor kész, kivesszük, kiborítjuk, és a sütőpapírt szépen lehúzzuk róla.
Diós piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgákat összekeverjük 3 evőkanál cukorral, liszttel, dióval, sütőporral, vízzel. Amikor homogén, hozzálapátolunk egy kevés habot, és alaposan elkeverjük azzal is.
- A többi habbal óvatosan, beleforgatva keverjük. Ne törjük össze!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, és előmelegített sütő középső polcára tesszük.
- 180 fokon 10-12 percig sütjük. Ezután lassan, óvatosan kiengedünk egy kis gőzt, és 160 fokon még néhány percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Amikor kész, kivesszük, kiborítjuk, és a sütőpapírt szépen lehúzzuk róla.
Vaníliamártás
- Egy lábosban vizet forralunk, hogy később gőz fölött dolgozhassunk.
- A tejet is felforraljuk. Közben egy habüstben simára keverjük a tojássárgákat a tejszínnel, liszttel, cukrokkal, vaníliával és 3 evőkanál tejjel (nem baj, ha még nem forrt fel).
- Amikor a tej felfőtt, beleöntjük a habüstbe, és gőz fölött, habverővel kevergetjük a vaníliamártást, amíg be nem sűrűsödik. 10-20 percig is eltarthat. A pudingállag elérése a cél.
Szirup
- A vizet a cukorral felfőzzük, majd beleöntjük a rumot és a citromhéjat.
- Félretesszük hűlni.
Csokoládéöntet
- Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük a lisztet. Amikor csomómentes, akkor hozzáadjuk a tejet, a felkockázott étcsokoládét, a rumot, kakaóport, cukrot.
- Folyamatos kevergetés mellett, a gőz felett ezt is besűrítjük egy kicsit. Itt nem célunk a pudingállag elérése, ezt öntetként használjuk.
Összerakáshoz
- A diót a vaníliás cukorral összekeverjük.
- A diós piskótát egy kicsit összevágjuk, tépkedjük, és egy magas falú jénai aljára tesszük. A rumos-citromhéjas sziruppal meglocsoljuk mindkét oldalát. A szirup harmadát használjuk fel!
- A diós piskótarétegre öntjük a vaníliás mártásunk negyedét.
- A mazsolát szűrőbe öntjük, és a harmadával megszórjuk a somlói alsó rétegét. Szórunk rá cukros diót is.
- Most a csokis piskótával járunk el ugyanígy. Sziruppal locsoljuk, vaníliamártással leöntjük, mazsolával és cukros dióval megszórjuk.
- Majd jöhet a vaníliás piskóta, amit ugyanígy rétegezünk.
- Az egésznek a tetejére öntünk egy kis csokoládés szószt, és hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
- 8-12 órán át hűtjük.
Tálaláshoz
- A habtejszín és a habfixáló segítségével tejszínhabot készítünk.
- Tálalásnál felhasználjuk a maradék cukros diót. Minden adagra külön öntünk csokoládéöntetet, és teszünk tejszínhabot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2833
- Feltöltés dátuma: 2016. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
toroltfelhasznalo-199615
43 recept
Gyanítottam, hogy a somlói mögött több van, mint a pudinggal leöntött maradék piskóta egy kis mazsolával és csokiöntettel. Ezért elkezdtem kutatni, utánaolvasni, és megtaláltam. Megcsináltam. Megcsinálom még nagyon sokszor.