r
Nosalty Logó

Sólet paté Steiner Kristóftól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sólet paté Steiner Kristóftól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2473.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1590 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11983 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozom a zöldségeket, és a fokhagymagerezd kivételével mindent megfelezek. Kiválasztok egy fémlábost, ami a sütőbe is beugorhat sérülés nélkül, belezúdítok minden hozzávalót, rákanalazok 1 kávéskanál sót, ½ kávéskanál borsot és 1 kávéskanál pirospaprikát, beledobok egy babérlevelet, 1 csipet köményt és egy csipet paprikát. Ha csípősre támad kedvem, egy kis csilit is teszek bele. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje - közben pedig a sütőt előmelegítem 100 fokra. Alaposan megkavarom a sóletet, mielőtt betolom a sütőbe a fedővel megkoronázva, lefekvés előtt még meglátogatom, és pótolom az elpárolgott vizet, kicsit meg is mozgatom a zöldségeket fakanállal, de vigyázva, nehogy szétessenek.
  2. Ha esetleg felébredek hajnaltájt, ezt megismétlem, de legkésőbb reggel ismét feltöltöm egy kis vízzel. 12 óra elteltével a sólet megszületett: mélybarna színe, krémes állaga és semmihez sem hasonlítható illata jelzi, hogy elkészült.
  3. Ilyenkor szoktam egy kis részt kimenteni belőle, és sólet patévá alakítani - azaz egyszerűen leturmixolom egy kanál Flora, 100% növényi, olívaolajjal készült margarinnal. A legjobb hír, hogy fagyasztani is lehet - így amikor maga a sólet rég elfogyott, a krém még mindig megmenthet, ha midnight snackre vágyom az éjszaka közepén. Friss kenyérrel, csíkokra nyesett zöldségekkel vagy szendvicsbe, pitába kenve mennyei élvezet!
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 720 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2339
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sóletet - az askenázi zsidó konyha klasszikusát - elkészíteni semmihez sem fogható élmény, és a sikerélmény garantált. Elkészíteni gyerekjáték, aztán szépen elsüldögél magában, így a lazítós hétvégén sem erőfeszítés összedobni: szombaton beáztatom a hüvelyeseket, vasárnap este bedobom a sütőbe, így a @novenyihetfo-t igazi ünnepi fénybe öltözteti majd, az illata pedig az igazi otthon hangulatával tölti meg a lakást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...