r
Nosalty Logó

Sokmagvas rozsos korpás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bettymami
Sokmagvas rozsos korpás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4358.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 2587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ahozzávalókat a magokon kívül összedolgozzuk, én a robotgépre bíztam ezt.Mindent kimérünka keverőtálba, és 1-es fokozaton elindítjuk. Amikor már majdnem összeállt a tészta, hozzáadjuka magvakat, így hagyjukmég addig menni a gépet, amíg bedolgozzaezeket.
  2. Amikor összeállt a magvas cipó, lekapcsoljuka gépet, letakarjukegy konyharuhával, és hagyjuka tálban kb. a duplájára kelni.
  3. Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, és ismét 15 perc pihenés következett.
  4. Utána megformázzuk,és a sütőpapíros jénaiban (tetejével) hagyjukismét kb. a duplájára kelni.
  5. Bevágjuka cipót, majd bespricceljükvízzela tetejét, és megszórjukmagokkal.
  6. Bespricceljüka jénai tetejét is hideg vízzel, rátesszük, és 220 fokosra előmelegített sütőben 40-45 percalatt megsütjük, de ekkormég levehetjüka tetejét, és további 5 percre bennthagyhatjuk, hogy ropogósodjon még egy kicsit a külseje.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12377
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagvas rozsos korpás kenyér
Bettymami 24 recept

A fehér kenyérből kiindulva elkezdtem kísérletezni, különböző magokat és liszteket variálva... Így született meg ez a példány is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...