Sokmagvas rozsos korpás kenyér
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Sokmagvas rozsos korpás kenyér](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/Rw/OQ/sokmagvas-rozsos-korpas-kenyer.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=1000%2C686%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=4c7baf818118c03d53f77f644f2c78c3)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
30 dkg kenyérliszt bl80
-
20 dkg öregtészta
-
10 dkg rozsliszt
-
10 g búzakorpa
-
10 g tönkölybúza (én tönkölykorpát használtam,de a tönkölybúzát ha kicsit összetörjük,az is remek hozzá )
-
10 g zabkorpa
-
1 ek cukor
-
1.5 dkg friss élesztő
-
2.5 dl víz
-
1.5 kávéskanál só
-
1 ek szezámmag
-
1 ek lenmag
-
1 ek tökmag
-
1 ek napraforgómag
-
1 ek zabpehely
646
Kalória
18.2g
Fehérje
108.9g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
84.1g
Víz
26.9g
Koleszterin
8.9g
Rost
3.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
50g öregtészta113 kcal
-
25g rozsliszt87 kcal
-
3g búzakorpa5 kcal
-
3g tönkölybúza8 kcal
-
3g zabkorpa6 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4 kcal
-
63g víz0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
3g lenmag13 kcal
-
3g tökmag11 kcal
-
12 kcal
-
2g zabpehely6 kcal
Összesen
646
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
200g öregtészta452 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
10g búzakorpa22 kcal
-
10g tönkölybúza34 kcal
-
10g zabkorpa25 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g só0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
10g lenmag53 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
47 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
Összesen
2587
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
29.9g kenyérliszt bl80108 kcal
-
20g öregtészta45 kcal
-
10g rozsliszt35 kcal
-
1g búzakorpa2 kcal
-
1g tönkölybúza3 kcal
-
1g zabkorpa2 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
1g lenmag5 kcal
-
1g tökmag4 kcal
-
0.8g napraforgómag5 kcal
-
0.6g zabpehely2 kcal
Összesen
257
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
646
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4358.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1130 mg
-
Nátrium 2364 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 36 mg
Víz
-
Összesen 336.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
2587
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
257
kcal
Elkészítés
- Ahozzávalókat a magokon kívül összedolgozzuk, én a robotgépre bíztam ezt.Mindent kimérünka keverőtálba, és 1-es fokozaton elindítjuk. Amikor már majdnem összeállt a tészta, hozzáadjuka magvakat, így hagyjukmég addig menni a gépet, amíg bedolgozzaezeket.
- Amikor összeállt a magvas cipó, lekapcsoljuka gépet, letakarjukegy konyharuhával, és hagyjuka tálban kb. a duplájára kelni.
- Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, és ismét 15 perc pihenés következett.
- Utána megformázzuk,és a sütőpapíros jénaiban (tetejével) hagyjukismét kb. a duplájára kelni.
- Bevágjuka cipót, majd bespricceljükvízzela tetejét, és megszórjukmagokkal.
- Bespricceljüka jénai tetejét is hideg vízzel, rátesszük, és 220 fokosra előmelegített sütőben 40-45 percalatt megsütjük, de ekkormég levehetjüka tetejét, és további 5 percre bennthagyhatjuk, hogy ropogósodjon még egy kicsit a külseje.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés módja: kenyérsütő
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A fehér kenyérből kiindulva elkezdtem kísérletezni, különböző magokat és liszteket variálva... Így született meg ez a példány is.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!