r
Nosalty Logó

Sokmagos reform kiflik kenyérsütőgéppel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Sokmagos reform kiflik kenyérsütőgéppel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3248 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 812 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 3248 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk. (Az a jó, ha minden azonos hőmérsékletű, így jó ha a tojásokat, a tejet és a joghurtot már jó előre kivesszük a hűtőből.)
  2. A kenyérsütőgépbe beleöntjük a felolvasztott 50 g vajat. Hozzáütjük a két tojást, beleöntjük a tejet és a joghurtot (lehet nem görög joghurt,vagy tejföl is.)
  3. Rámérjük a mérleg segítségével a kétfajta lisztet. (nem kell a kettőt összekeverni előtte.) A liszt egyik sarkába egy kis mélyedésbe tesszük az élesztőt és mellé a cukrot. Vele átellenben a sót.
  4. A kenyérsütőgépet a dagasztó programjára állítjuk, és elkészítjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütő aljába beteszünk egy tűzálló lábost, vagy pléhdobozt, amibe beleöntünk 2-3 dl vizet (a gőz jót tesz a kelt tésztának).
  5. Ha letelt a program, kivesszük. Elég jól formázható, kissé rugalmas, nem ragadós tésztát kapunk, így nem is kell lisztezni a munkafelületet. A tésztát elfelezzük két részre. És két körlapot nyújtunk. A körlapokat nyolc részre vágjuk, majd a hosszabbik oldalánál fogva a kis háromszögeket feltekerjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket (16 db) lesz. Lekenjük egy tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. 10 percig állni hagyjuk. Légkeveréssel, 180 fokon, 30 percig sütjük. Lehet hogy a vége felé, az utolsó 10 percben ajánlatos letakarni, hogy ne égjen meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 888
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 01.

Ajánló

A kétféle lisztnél én kelt tészta és tejes kiőrlésűt használtam.  Néhány boltban lehet kapni mag mixet, amiben lenmag, napraforgó, szezámmag van. Nagyon finom, amikor rápirítódik a süti tetejére!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam kipróbálom, ha a finomlisztet részben teljes kiőrlésűvel helyettesítem. Jó ötlet volt. Az eredény finom, ropogós és puha lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...