Sokhagyma-krémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
85g fehér hagyma31 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
167g alaplé12 kcal
-
2g snidling1 kcal
-
5g sült hagyma28 kcal
Összesen
226
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
510g fehér hagyma186 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
12g snidling4 kcal
-
30g sült hagyma169 kcal
Összesen
1356
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
22.6g fehér hagyma8 kcal
-
3.7g salottahagyma2 kcal
-
8.9g póréhagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
8.9g burgonya5 kcal
-
1.1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
6.7g habtejszín19 kcal
-
44.3g alaplé3 kcal
-
0.5g snidling0 kcal
-
1.3g sült hagyma7 kcal
Összesen
57
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 811.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
226
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4866.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 3762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 799.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 575 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1977 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1752 micro
Összesen
1356
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
57
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
-
3 nagy fej fehér hagyma
-
3 közepes fej salottahagyma
-
1 db póréhagyma
-
7 gerezd fokhagyma
-
2 db burgonya
-
8 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 l alaplé
-
30 g sült hagyma
Elkészítés
- A hagymákat és a burgonyát (ez a sűrítés miatt kell bele) megtisztítjuk, feldaraboljuk és egy jó nagy keverőtálba tesszük. Hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, valamint meglocsoljuk olívaolajjal.
- Alaposan összeforgatjuk az egészet, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük - érdemes kettőre szétosztani, így nem érnek össze a darabok. 200 fokon 15-20 percet sütjük, amíg jól megsülnek és karamellizálódnak kicsit.
- A sült hagymákat és burgonyát ezután egy lábasba áttesszük és felöntjük a tejszínnel valamint az alaplével. Utóbbit érdemes több részletben hozzáadni, nehogy túlhigítsuk a levesünket.
- Nekiesünk egy botmixerrel és teljesen krémesre turmixoljuk a levesünket. Amikor ezzel megvagyunk, beleszórjuk a karikázott snidlinget, ami még izgalmasabbá teszi az állagát, hiszen így lesznek benne hagymadarabkák.
- 5 percet főzzük így, majd tányérokba merjük. Olívaolajjal meglocsolva és pirított hagymával, valamint snidlinggel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 355
- Tegnapi nézettség: 57
- 7 napos nézettség: 447
- Össznézettség: 32197
- Feltöltés dátuma: 2022. február 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Készüljetek, mert itt a hagymanirvána! Viszonylag ritkán szoktunk hagymakrémlevest főzni, pedig az egyik legfinomabb levesféle, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük el. Most többféle hagymát sütöttünk karamellásan édesre sütőben, hogy aztán pár perc alatt szuperkrémes levest turmixoljunk belőlük. Szóval elő a hagymákkal a kamra mélyéről, és mehetnek a levesbe!