r
Nosalty Logó

Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97800 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    97041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 650 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391199.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    388162 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2598 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13860 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    13752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsibe egyenletesen beleöntjük a sót, és a megmosott, darabolt csirkét bőrös felével felfelé szépen elrendezzük rajta. Ha egész csirkecombokat sütünk, hagyhatjuk egyben is.
  2. Hideg sütőbe tesszük, majd 180-200 fokon egy órán át sütjük. Félidőben kicsit átmozgatjuk őket, de megfordítani nem kell.
  3. Amíg sül a csirke, elkészítjük a hajdinát: fejenként 5 dkg hajdinát átmosunk, és 3-szoros mennyiségű vízben felteszünk főni, picit sózzuk. Amikor már puha, lefedjük fedővel, és félretesszük. Ekkor magába szívja a maradék nedvességet is.
  4. Jöhet a meggymártás: a meggybefőttet levével együtt lábosba öntjük, beletesszük a citromlevet, fűszereket, édesítőszert, és felforraljuk.
  5. A pudingport közben elkeverjük 2 dl tejjel, és besűrítjük vele a meggyet. Ízesítsük, ha még szükséges, illetve ha nagyon sűrű, akkor kevés vízzel még higíthatunk rajta.
  6. Ha minden készen van, akkor halmozzuk tányérra, és forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30*6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13956
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban gyakran szerepelt meggymártás és pirított gríz főtt hússal a menzán. Akkor nem szerettem. Mára már mindent megszerettem, amit akkor megutáltattak velem, mert rájöttem, hogy lehet ezeket az ételeket jól is elkészíteni. Ez egy egészségesebb változat, a hajdina nem éppen hagyományos köret, de isteni finom volt a csirkével és a mártással együtt. A sült csirke bőre pedig igazán ropogós lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...