r
Nosalty Logó

Snidlinges-tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Snidlinges-tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7847.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    4939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 3448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit, a levét leöntjük, hogy hűljön, de kelleni fog.
  2. A krumplit megtörjük, és ha már csak langyos, beletesszük az edénybe a lisztet, közepébe csinálunk 1 mélyedést, és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és ráöntjük a krumpli levét. Lazán megkeverjük a mélyedésben, de csak épp a közepét, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
  3. Ha feljött az élesztő, hozzátesszük a sót, az olajat, és összedolgozzuk 1 fakanállal, nokedli keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Ha szükséges, kevés langyos vizet adunk hozzá.
  4. Ezután hagyjuk a tésztát kelni, kb. fél óra elég neki, majd megkeverjük, és 36x36-os szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pár csepp olajat teszünk rá, és így könnyebben elsimíthatjuk a tepsi teljes méretében.
  5. Megkenjük a tejföllel, meszórjuk snidlinggel, (mi jó sokkal szeretjük), és megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 10 perc újrakelesztés után betoljuk közepesen forró sütőbe, és szép sárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36x3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3717
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Teszés szerint változtatható, hogy mit rakunk rá. Készülhet akár vegyes zölségekkel, vagy hússal is, mint a pizza. Csak fantázia kérdése a folytatás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a lángost, csak az nagyon olajos, így sokkal kevesebb van benne, és a feltét is tetszés szerint akár változtatható is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...