Slambuc Nagyitól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
117g burgonya67 kcal
-
17g tarhonya62 kcal
-
50g tészta186 kcal
-
25g parasztkolbász113 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
63 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
133g víz0 kcal
Összesen
669
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g burgonya404 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
300g tészta1113 kcal
-
150g parasztkolbász678 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
4010
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
28.9g burgonya17 kcal
-
4.1g tarhonya15 kcal
-
12.4g tészta46 kcal
-
6.2g parasztkolbász28 kcal
-
6.2g füstölt szalonna41 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33.1g víz0 kcal
Összesen
167
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
669
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 214.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4841.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1254 mg
-
Nátrium 2687 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1426.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1062 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2100 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1641 micro
Összesen
4010
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg burgonya
-
10 dkg tarhonya
-
30 dkg tészta
-
15 dkg parasztkolbász
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy db vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 dl víz
Elkészítés
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben némi olajon zsírjára fonnyasztjuk (lehetőleg zsírosabb szalonnát próbáljunk beszerezni).
- Ha ezzel megvagyunk, halásszuk ki a szalonnát, és akkor mehet bele a lebbencs tészta, ha túl nagy lenne, törjük ketté. (Vigyázzunk, próbáljunk ne sok apró törmeléket ezzel produkálni, mert az könnyen oda fog égni.) Mindig annyi tésztát rakjunk bele, hogy meg tudjon mindegyik pirulni, és könnyen át tudjuk fordítani. Akkor jó, ha elveszítette már fehér színét, és barnásat kapunk. Kiszedjük, és rakhatjuk bele a köv. adagot is. Ha felszívta volna a zsírt/olajat, pótoljuk.
- A serpenyőben megmaradt olajon a tarhonyát megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint 2-3 ek paprikát feloldunk benne (mondjuk én beleraknék egy 4-et is. :) ) Ha szükséges, öntsük fel kis vízzel, és öntsük egy nagy fazékba.
- A krumplit meghámozzuk, max 1,5 cm-es darabokra szeljük, a fazékba rakjuk minden hozzávalóval együtt, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, lefedjük, és kb. 30-40 percig főzzük. Közben nem árt folyamatosan ránézegetni és kavargatni, ha elfogyna a víz, akkor azt mindig pótoljuk. A tarhonya és a lebbencs sok vizet szív fel. Ha nem figyelünk oda, könnyen odaéghet.
- Ha az étel majdnem kész, a felkarikázott szárazkolbászt hozzáadjuk, és készre főzzük. A legtöbb idő a krumplinak kell. Ha több lével szeretjük, öntsünk hozzá kevés vizet. Tálaláskor, ha szükséges, sózzuk újra. Borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk kovászos uborkával.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 571
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 184179
- Feltöltés dátuma: 2014. október 02.
Ajánló
Azért kezdtem el először serpenyőben csinálni, majd fazékban folytatni, mert egyszerűbb a szalonnát és a tésztát kiszedni belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Debrecen a szülővárosom, ezért is nagyszüleimnél elég gyakran az asztalra került ez az étel, papám kedvence volt. Leggyakrabban kint a kertben, bográcsban csináltuk. Gondolom, nem kell elmondanom, hogy mennyivel finomabbak az otthon készülteknél. :) Valaki tarhonya vagy kolbász nélkül csinálja, vagy paradicsomot is rak bele, de én most a sajátunkat szeretném megosztani. :)