- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
83g csuszatészta309 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g lecsókolbász126 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
2 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
24 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csuszatészta1855 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
300g lecsókolbász756 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.7g csuszatészta62 kcal
-
33.4g burgonya19 kcal
-
10g füstölt szalonna66 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
10g lecsókolbász25 kcal
-
6.7g zöldpaprika1 kcal
-
1.8g hegyes erős paprika0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 267.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 143 micro
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 300.3 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5696.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 2551 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 567.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1605.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 369 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1433 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 885 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 861 micro
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 86 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
30 dkg füstölt szalonna
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
30 dkg lecsókolbász
-
2 db zöldpaprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- Megtisztítjuk, és felaprítjuk a zöldségeket. A hagymát, a paprikát és a paradicsomotapróbb, a burgonyát 2x2 cm kockákra vágjuk.A szalonnát kis kockákra, a kolbászt karikákra szeleteljük.
- Meggyújtjuk a tüzet a bogrács alatt, és a zsiradékban kisütjük a szalonnát, rádobjuk a nagyobb darabokra tördelt tésztát, és megpirítjuk. (Én ki szoktam szedni egy tálba.A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagyma felét.)
- Puhulásig sütjük, összeforgatjuk a krumplikockákkal, fűszerezzük, rátesszük amaradék fokhagymát és apirított tésztát. Felengedjük annyi vízzel, hogy 1-2 cm ellepje, ésfélpuhára főzzük.Hozzáadjuk a karikázott kolbászt, jól összekeverjük, és ahogy fő el a leve, csak rázogatjuk, és ügyelünk a tűzre, hogy csak lassan puhuljon, és magába tudja szívni a levét.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 256
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 44143
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Ajánló
Házi savanyúsággal isteni. Ha így jártok, a hideg sör főzés közben felejtős, talán többet használ egy jó házi pálinka. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
A receptet úgy is kezdhettem volna, hogy végy egy bográcsot, néhány hozzávalót, és válaszd ki a legesősebb napot, nagy széllel, komoly lehűléssel. A hozzávalóknál nagyon fontos a lágy esővíz, de csak a felénél.:-) A történet úgy kezdődött, hogy sok-sok évvel ezelőtt kint voltunk a telken családostól, és a kertszomszédunk is egyedül. Nem terveztünk semmi különöset, csak jó volt kint lenni a szabadban, de olyan jól elvoltunk, hogy eszébe jutott, ő főzne valamit bográcsban egy közös vacsira. Talált házi lebbencstésztát, hagymát, nálunk volt krumpli, paprika, szalonna. A nagy terv, slambuc lesz. Addig én nem is hallottam róla, de ő debreceni, és szereti is. Ok, gyorsan nekiláttunk az előkészületeknek, és miközben készült, az én "ragadozó" férjem hiányolt belőle valami húsfélét. Találtunk még lecsókolbászt a hűtőben, hát belekerült. Annyira jól sikerült, hogy az akkor egy éves lányom, aki addig csak bébiételt evett, úgy tömte magába, hogy öröm volt nézni. Utána mindig "slagmucot" kért. Azóta a szomszédunk is csak így készíti. Viszont ha én akarok főzni, mert azóta is kedvenc, és követelik, mindig elromlik az idő. Ha gyönyörű napsütésben kezdem, akkor is, felénél tuti esik. El van átkozva...ezt csak együtt lehet, ezek szerint.:-) De soha nem adom fel, főztem már ernyő alatt, többször beszaladva bográcsostól, kicsit megégve a lángtól, kicsit megfagyva a hideg széltől, de még mindig jól sikerült. :-) Ez az én legendás slagmucom, a Desiről.