r
Nosalty Logó

Sertéstokány gazdagon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéstokány gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7569 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1169 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    22708 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 2036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1613 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A húst apróra kockázzuk, a szalonnát vékony csíkokra szeljük. Felkockázzuk a hagymát, paradicsomot, paprikát.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és a szalonnát. Összepirítjuk kicsit.
  3. Felöntjük 1 dl borral, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Beledobáljuk a babérleveleket, belenyomjuk a 2 fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
  4. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, mindig borral pótolva az elfőtt folyadékot, közben belenyomjuk a maradék 2 gerezd fokhagymát! Sózzuk, borsozzuk (a sóval szerényen, ha a szalonna sós!!!).
  5. Míg fő, csíkokra vágjuk a csemegeuborkákat, és mikor a hús megfőtt, hozzáadjuk ezt is. Az uborka ne főjön meg, akkor jó, ha még ropogós!!! Keverünk rajta még párat, és kész is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29340
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Ajánló

Legjobb melegen kenyérrel, de az elmúlt alkalommal maradék sajtos-hagymás nokedlivel ettem, és meg kell mondjam, isteni finom volt!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjemmel közösen kialakított, csiszolgatott ételünk, habár Ő készítette már, de végül együtt tökéletesítettük ilyenné! Talán ezzel vett le a lábamról jó pár évvel ezelőtt! :):):)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...