r
Nosalty Logó

Sertésszűz-nyársak saslikmártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sertésszűz-nyársak saslikmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Összesen 456 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Összesen 1370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Összesen 101 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    3343 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 456 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    2631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    586 micro
  • Likopin
    10030 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    742 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Elkészítés

A mártáshoz:

  1. A mártáshoz a hagymát meghámozzuk, mossuk, először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 3 percig dinszteljük. A sűrített paradicsomot hozzákeverjük, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a kétféle paprikával, kevés alaplét öntünk hozzá, és elkeverjük.
  3. Hozzáöntjük a maradék alaplevet és felfőzzük. Hozzáadjuk a ketchupot. Sóval, borssal és a saslik fűszerkeverékkel ízesítjük. Lefedve, alacsony hőmérsékleten közben meg-megkevergetve kb. 20 percig főzzük.
  4. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, 6 érmére vágjuk, amelyeket enyhén ellapítunk. A paprikát megmossuk, 9 egyforma darabra vágjuk. A baconszeleteket feltekerjük. A nyársakra váltakozva 1 darab paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét, 1 paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét és 1 paprikadarabot szúrunk. A nyársakat sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Egy grillserpenyőben az olajat felhevítjük, a nyársakat belehelyezzük, 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 1 percet sütjük.
  6. A nyársakat a mártásba helyezzük, lefedve további 5 percet főzzük, majd a nyársakat megfordítjuk, és fedő nélkül további 5 percet főzzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 564
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rablóhús egy kicsit másként.

Hozzávalók

A mártáshoz:

A nyársakhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek