Sertésszűz-nyársak saslikmártással
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A mártáshoz:
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
4 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
117g zöldség alaplé8 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A nyársakhoz:
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g szójaolaj30 kcal
Összesen
456
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A mártáshoz:
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
13 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
350g zöldség alaplé25 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A nyársakhoz:
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
102g bacon401 kcal
-
25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g szójaolaj90 kcal
Összesen
1370
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A mártáshoz:
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
25.9g zöldség alaplé2 kcal
-
3.3g ketchup3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A nyársakhoz:
-
44.4g sertés szűzpecsenye48 kcal
-
7.5g bacon30 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g szójaolaj7 kcal
Összesen
101
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1632.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 238.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 781 micro
-
β-crypt 195 micro
-
Likopin 3343 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
456
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.2 g
Zsír
-
Összesen 69.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 457 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4896.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 2631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 716.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2342 micro
-
β-crypt 586 micro
-
Likopin 10030 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
1370
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 742 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A mártáshoz:
-
100 g vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek sűrített paradicsom
-
0.5 ek fűszerpaprika
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
350 ml zöldség alaplé
-
3 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A nyársakhoz:
-
600 g sertés szűzpecsenye
-
6 szelet bacon
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek szójaolaj
Elkészítés
A mártáshoz:
- A mártáshoz a hagymát meghámozzuk, mossuk, először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, kb. 3 percig dinszteljük. A sűrített paradicsomot hozzákeverjük, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a kétféle paprikával, kevés alaplét öntünk hozzá, és elkeverjük.
- Hozzáöntjük a maradék alaplevet és felfőzzük. Hozzáadjuk a ketchupot. Sóval, borssal és a saslik fűszerkeverékkel ízesítjük. Lefedve, alacsony hőmérsékleten közben meg-megkevergetve kb. 20 percig főzzük.
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk, 6 érmére vágjuk, amelyeket enyhén ellapítunk. A paprikát megmossuk, 9 egyforma darabra vágjuk. A baconszeleteket feltekerjük. A nyársakra váltakozva 1 darab paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét, 1 paprikát, 1 bacontekercset, 1 szűzérmét és 1 paprikadarabot szúrunk. A nyársakat sóval, borssal fűszerezzük.
- Egy grillserpenyőben az olajat felhevítjük, a nyársakat belehelyezzük, 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 1 percet sütjük.
- A nyársakat a mártásba helyezzük, lefedve további 5 percet főzzük, majd a nyársakat megfordítjuk, és fedő nélkül további 5 percet főzzük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 566
- Feltöltés dátuma: 2020. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Rablóhús egy kicsit másként.