r
Nosalty Logó

Sertésszűz gombamártással és párolt zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertésszűz gombamártással és párolt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A párolt zöldséghez és a hasábburgonyához

Összesen 788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A párolt zöldséghez és a hasábburgonyához

Összesen 3159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombamártáshoz

A párolt zöldséghez és a hasábburgonyához

Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1797.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7189.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    3540 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 3159 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A párolt zöldséghez és a hasábburgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk és 12 db érmét vágunk belőle. Kicsit megklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Mindegyik érmét körbetekerjük egy szelet baconnel, megszórjuk kakukkfűvel, és hőálló sütőtálba tesszük. 2 ek. olajat öntünk alá, fóliával lefedjük, és kb. 45 percig sütjük. Közben a levével locsolgatjuk.
  3. A zöldségkeverékre fél leveskockát rámorzsolunk, és 3 ek. olajon megpároljuk. Ha kell, még ízesíthetjük. A leveskocka másik felét 3 dl vízben felforraljuk.
  4. A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk, ha felpuhult apróra vágjuk. 2 ek. olajon a babérlevéllel együtt kicsit átkeverjük, és felengedjük a leveskockából készített lével. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a gombához adjuk, jól kiforraljuk.
  5. A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágva a maradék olajban kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9242
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyorsan elkészülő ebédet szerettem volna csinálni újév napján, íme a végeredmény.

Hozzávalók

A húshoz

A gombamártáshoz

A párolt zöldséghez és a hasábburgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...