r
Nosalty Logó

Sertésszűz Budapest módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sertésszűz Budapest módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    2598 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 743 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4874.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    3106 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9041 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    730 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1900 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8228 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    8518 micro
  • β-crypt
    1876 micro
  • Likopin
    10392 micro
  • Lut-zea
    3211 micro
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 94 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Elkészítés

Budapest ragu

  1. A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. A fokhagymát ezután megfuttatjuk benne, majd beletesszük a kaliforniai paprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával, átforgatjuk, és adjuk hozzá egyből a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni, amíg a paradicsom kissé szétfő.
  2. Tegyük bele a gombát, és hagyjuk főni bő tíz percet, majd adjuk hozzá a csirkemájat és a zöldborsót, amivel pár perc alatt készre főzzük.

Sertésszűz

  1. Forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük el rajtuk a szűzérméket. Sózzuk, borsozzuk. Ha már világosodik a tetejük, fordítsuk meg, és süssük készre őket.

Burgonyakorong

  1. Héjában főzzük elő a burgonyákat, majd hűtsük vissza őket. Durván egy cm vastagságú korongokat vágjunk belőlük.
  2. Forró olajban aranybarnára süssük meg őket, végül csepegtessük le, és sózzuk meg őket ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 39789
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti igazán a magyaros ízvilágot, annak biztosan tetszeni fog ez a változat is. A nagy klasszikus, bélszín Budapest módra, kissé egyszerűbb változatát készítettük el, háziasan. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Budapest ragu

Sertésszűz

Burgonyakorong

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...