Sertésszűz Budapest módra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Budapest ragu
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
25 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
63g csirkemáj74 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Sertésszűz
-
18 kcal
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonyakorong
-
150g burgonya87 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
743
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Budapest ragu
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
98 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Sertésszűz
-
71 kcal
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonyakorong
-
600g burgonya347 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
2969
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Budapest ragu
-
3.2g füstölt szalonna21 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3 kcal
-
12.7g paradicsom2 kcal
-
6.3g csiperkegomba1 kcal
-
7.9g csirkemáj9 kcal
-
3.2g zöldborsó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Sertésszűz
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Burgonyakorong
-
19g burgonya11 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.1g napraforgó olaj18 kcal
Összesen
94
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 539.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2260 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 2057 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 2129 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 2598 micro
-
Lut-zea 803 micro
Összesen
743
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4874.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 348 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 475 mg
-
Foszfor 3106 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2157.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 9041 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 730 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1900 micro
-
Kolin: 1148 mg
-
Retinol - A vitamin: 8228 micro
-
α-karotin 528 micro
-
β-karotin 8518 micro
-
β-crypt 1876 micro
-
Likopin 10392 micro
-
Lut-zea 3211 micro
Összesen
2969
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 329 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
94
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Budapest ragu
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
4 közepes db paradicsom
-
20 dkg csiperkegomba
-
25 dkg csirkemáj
-
10 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
Sertésszűz
-
1 ek napraforgó olaj
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Burgonyakorong
-
60 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Budapest ragu
- A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. A fokhagymát ezután megfuttatjuk benne, majd beletesszük a kaliforniai paprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával, átforgatjuk, és adjuk hozzá egyből a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk főni, amíg a paradicsom kissé szétfő.
- Tegyük bele a gombát, és hagyjuk főni bő tíz percet, majd adjuk hozzá a csirkemájat és a zöldborsót, amivel pár perc alatt készre főzzük.
Sertésszűz
- Forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd helyezzük el rajtuk a szűzérméket. Sózzuk, borsozzuk. Ha már világosodik a tetejük, fordítsuk meg, és süssük készre őket.
Burgonyakorong
- Héjában főzzük elő a burgonyákat, majd hűtsük vissza őket. Durván egy cm vastagságú korongokat vágjunk belőlük.
- Forró olajban aranybarnára süssük meg őket, végül csepegtessük le, és sózzuk meg őket ízlés szerint.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 301
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 141
- Össznézettség: 39789
- Feltöltés dátuma: 2020. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Aki szereti igazán a magyaros ízvilágot, annak biztosan tetszeni fog ez a változat is. A nagy klasszikus, bélszín Budapest módra, kissé egyszerűbb változatát készítettük el, háziasan. Jó étvágyat hozzá!