r
Nosalty Logó

Sertéssült vörösboros mártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rhode
Sertéssült vörösboros mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2374 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 395 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 2374 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tűzálló, lehetőleg fedeles tálban felhevítjük a zsírt, bele a kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot és a sót, kicsit megfuttatjuk.
  2. A megtisztított sertéscombot papírtörlővel leszárítjuk, a fűszeres zsírban minden oldalát megpirítjuk.
  3. A hagymát, paprikát, fokhagymát feldaraboljuk, és a megpirított hús köré rendezzük. Meglocsoljuk a vörösborral, lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk, először nagy lángon, kb. 200 fokon, majd takaréklángra vesszük, és kb. 1 órát sütjük.
  4. Egy óra múlva kivesszük a sütőből, a húsdarabot megfordítjuk, és még kb. 20-30 percig fedő alatt sütjük. Ha elég puha, levesszük róla a fedőt, és kb. 10 percig hagyjuk még a sütőben. Ezalatt a leve majdnem teljesen elfő, a hús pedig tovább pirul.
  5. Kivesszük a húst az edényből, a visszamaradt szaftot botmixerrel pépesítjük. Ha rendesen elfőtt a leve, akkor elég sűrű mártást kapunk.
  6. A húst kb. 10 perc pihentetés után szeleteljük, tálra rendezzük, és a mártással együtt tálaljuk. Bármilyen körettel kiváló.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 35163
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Ajánló

Ebédre, vacsorára, ünnepi alkalmakra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért szeretem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...