r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt pirított tarhonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dr. Nicole
Sertéspörkölt pirított tarhonyával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sertéspörkölt

Pirított tarhonya

794
Kalória
46.2g
Fehérje
52.9g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
460.1g
Víz
136.3g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertéspörkölt

Pirított tarhonya

Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertéspörkölt

Pirított tarhonya

Összesen 3171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sertéspörkölt

Pirított tarhonya

Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1840.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 3171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Sertéspörkölt

  1. Sertészsíron felrakjuk pirítani a szalonnát. Amikor már jól összesült, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Amikor ez is üvegesre pirult, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Mehet rá egy kis só. Ezt addig sütjük, amíg sűrű masszává nem alakul.
  3. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és ismét megsózzuk, megborsozzuk, hintünk rá őrölt fűszerköményt. Én szinte minden húsra teszek fűszerköményt, mert ez elveszi az erős "hús" ízt.
  4. A húst kifehéredésik sütjük nagyobb lángon, majd jól megszórjuk pirospaprikával, kicsit pirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje (sokkal több vizet nem érdemes rá tenni, mert maga a hús is fog vizet ereszteni).
  5. Ezt követően lefedjük, és alacsony lángon rotyogtatjuk. A sertés korától függően 1-2 óra múlva (ha már megpuhult), lehet akár 3 is, levesszük a fedőt, és elsütjük a levét. Amikor már szaftos a hús és nem pedig leves, elzárjuk a gázt, és már kész is.

Pirított tarhonya

  1. Étolajon felrakjuk pirítani a tarhonyát. Amikor már elkezd barnulni, megsózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.
  2. Ha már kellően megpirult, jöhet rá egy kis fűszerpaprika, majd a víz. Lefedjük, és alacsony lángon főzzük. 10-15 perc múlva nézzük meg mennyire puha, ha esetleg igényel még vizet, öntsünk rá egy kicsit.
  3. Én mindig fokozatosan adagolom a vizet, így nem lesz "mászkos" a végén. Ha megpuhult, pirítsuk le róla a maradék, remélhetőleg igen kevés vizet, szedjük rá a pörköltet, és savanyúsággal vagy salátával fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

A párom kedvenc étele, így illő volt végre, hogy én is el tudjam készíteni. A szüleimtől és nagyszüleimtől már régóta ellestem, hogyan is kell ezt jól csinálni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!