r
Nosalty Logó

Sertéskaraj spenótleveles-baconös burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertéskaraj spenótleveles-baconös burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2209 micro
Összesen 755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4029.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    1395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4418 micro
Összesen 1507 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sózott, borsozott karaj szeleteket serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán megsütjük.
  2. Áthelyezzük egy tűzálló tálba és egy kis vizet öntünk alá, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a mustármagot és a koriandert.
  3. 180°C fokra előmelegített sütőben, a húst megforgatva, lefedve pároljuk kb. 20-30 percig, ameddig kellően puha nem lesz.
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, és feltesszük főni 1-2 babérlevéllel, sóval.
  5. A serpenyőben kevés olajon elkezdjük elősütni a karikára vágott vöröshagymát, majd hozzátesszük a felkockázott, majdnem megfőttkrumplit és átforgatva kicsit tovább pirítjuk.
  6. Felkockázzuk a bacon szeleteket és serpenyőben lepirítjuk.
  7. Friss spenótlevéllel és baconnel megszórjuk, de akár petrezselyemmel is lehet.
  8. Az időközben megpárolódott húst kivesszük a tálból, a megmaradt húslét átöntjük egy serpenyőbe, majd hozzáadunk egy kis tejszínt és mustárt és megfelelő sűrűségűre keverjük.
  9. Ha szükséges kóstolással utána fűszerezzük.
  10. Tálaláskor a mártást a húsra öntjük, amelyre egy szelet mozzarellát helyezünk és megszórjuk pirított baconnel.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3952
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A babérlevél intenzív zamatát magába szívja a karaj, amelyre sült bacon koronát szórunk... 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...