r
Nosalty Logó

Sertéskaraj hentes módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Wurgar Falodája
Sertéskaraj hentes módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2563 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 641 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    2463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2563 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, enyhén belisztezzük.
  2. A többi hozzávalót felcsíkozzuk ujjnyi vastagra.
  3. A húsokat megfuttatjuk a forró olajon.
  4. A húsokat kiszedjük, majd a lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
  5. Egy másik edényben kiolvasztjuk a szalonnát. Rátesszük a sonkát, és ezzel kicsit átpirítjuk. Rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Jöhet az uborka. Kb. 1 percig pirítjuk.
  6. Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük.
  7. Szinte azonnal jöhet rá a félretett szaft. Ezzel felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá. Készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 29265
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 07.

Ajánló

Én sült krumplival szeretem a legjobban. Ha fehérbort akarunk bele tenni, ajánlom a félszárazat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéskaraj hentes módra
Wurgar Falodája 3 recept

Egyik kedvenc ételem. Havonta 1-2 alkalommal tuti elkészítem. Mikor szakácsként vizsgáztam, ez volt az egyik vizsga ételem (5-ös lett) (a palócleves volt a másik vizsgafeladat), szóval már csak azért is imádom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...