r
Nosalty Logó

Sertésborda Budapest módra Gabystól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Sertésborda Budapest módra Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 798 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1183 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 798 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6744.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    3248 mg
  • Nátrium
    2427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1613.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8448 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1714 micro
  • Kolin:
    1163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8267 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    2019 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    4731 micro
  • Lut-zea
    5462 micro
Összesen 3193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kb. ujjnyi vastagságú karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, besózzuk.
  2. A gombát megpucoljuk, átöblítjük, szeletekre vágjuk.
  3. A hagymát, tv paprikát felkockázzuk, a csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A paradicsom csumáját kivágjuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, vagy fokhagymapréselőn átnyomjuk.
  6. Kevés zsíron a hússzeletek(adagoljuk a zsírt, ahogy fogy, ne tegyük bele az összeset, kb-i. mennyiséget adtam meg) mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként kb. 2-3 perc. Jénaiba szedjük, lefedjük, melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt zsírba beletesszük a bacont,közepes lángon kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a fenti sorrendbena többi hozzávalót. 2-3 percenként adagoljuk a hozzávalókat. Víz nem kell bele! Az összetevők és a paradicsom leve adja a szaftot.
  8. Ha a máj is átpirult, tegyük bele a pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot, és 1-2 percig kavargatva főzzük össze. Készen vagyunk, zárjuk el a gázt.
  9. Közben a zöldborsót mikróban 3 perc alatt lefedve pároljuk meg (vagy sós vízben pár perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük). Keverjük hozzá a raguhoz.
  10. Tálalásnál a húsra rakjuk a ragut, mellé a köretet.
  11. Jó étvágyat:)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 190
  • Össznézettség: 52316
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Ajánló

Köretként kiváló a rizs (egy kis kukoricával megbolondítva), sült krumpli, és ha van időnk elkészíteni: a krokett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában a méltatlanul elfeledett régi főztjeimet szedem sorba. Ez is közéjük tartozik. Bár állni kell mellette, de mivel a hozzávalókat adagolni kell, közben keverek-kavarok, észre se veszem, mennyi idő telt el a főzőcskézés közben. Gyorsan készen van, kiadós és laktató étel. Ha a raguból marad, krumplipürével tálalva is megállja a helyét. Fejenként 1-2 szelet hús elég, sajnos ezt az új típusú hozzávalók megadásánál már nem lehet így beírni. Saccoltam a húsmennyiséget és a sütési időt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...