Sertésborda Budapest módra Gabystól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
175g sertés rövidkaraj291 kcal
-
11g mangalica zsír101 kcal
-
63g bacon246 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
63g csirkemáj74 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
Összesen
798
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g sertés rövidkaraj1162 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
Összesen
3193
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
31.8g sertés rövidkaraj53 kcal
-
18 kcal
-
11.4g bacon45 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
4.5g tv-paprika1 kcal
-
13.6g gomba3 kcal
-
8.2g paradicsom1 kcal
-
11.4g csirkemáj14 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.1g zöldborsó7 kcal
Összesen
145
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1686 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 607 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 403.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2112 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 2067 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1183 micro
-
Lut-zea 1366 micro
Összesen
798
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 250 g
Zsír
-
Összesen 210.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6744.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 405 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 3248 mg
-
Nátrium 2427 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1613.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8448 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 253 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1714 micro
-
Kolin: 1163 mg
-
Retinol - A vitamin: 8267 micro
-
α-karotin 269 micro
-
β-karotin 2019 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 4731 micro
-
Lut-zea 5462 micro
Összesen
3193
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 215 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
3 ek mangalica zsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 db tv-paprika
-
30 dkg gomba
-
1 nagy db paradicsom
-
25 dkg csirkemáj
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
20 dkg zöldborsó
Elkészítés
- A kb. ujjnyi vastagságú karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, besózzuk.
- A gombát megpucoljuk, átöblítjük, szeletekre vágjuk.
- A hagymát, tv paprikát felkockázzuk, a csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk.
- A paradicsom csumáját kivágjuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, vagy fokhagymapréselőn átnyomjuk.
- Kevés zsíron a hússzeletek(adagoljuk a zsírt, ahogy fogy, ne tegyük bele az összeset, kb-i. mennyiséget adtam meg) mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként kb. 2-3 perc. Jénaiba szedjük, lefedjük, melegen tartjuk.
- A visszamaradt zsírba beletesszük a bacont,közepes lángon kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a fenti sorrendbena többi hozzávalót. 2-3 percenként adagoljuk a hozzávalókat. Víz nem kell bele! Az összetevők és a paradicsom leve adja a szaftot.
- Ha a máj is átpirult, tegyük bele a pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot, és 1-2 percig kavargatva főzzük össze. Készen vagyunk, zárjuk el a gázt.
- Közben a zöldborsót mikróban 3 perc alatt lefedve pároljuk meg (vagy sós vízben pár perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük). Keverjük hozzá a raguhoz.
- Tálalásnál a húsra rakjuk a ragut, mellé a köretet.
- Jó étvágyat:)
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 155
- Össznézettség: 53115
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.
Ajánló
Köretként kiváló a rizs (egy kis kukoricával megbolondítva), sült krumpli, és ha van időnk elkészíteni: a krokett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Mostanában a méltatlanul elfeledett régi főztjeimet szedem sorba. Ez is közéjük tartozik. Bár állni kell mellette, de mivel a hozzávalókat adagolni kell, közben keverek-kavarok, észre se veszem, mennyi idő telt el a főzőcskézés közben. Gyorsan készen van, kiadós és laktató étel. Ha a raguból marad, krumplipürével tálalva is megállja a helyét. Fejenként 1-2 szelet hús elég, sajnos ezt az új típusú hozzávalók megadásánál már nem lehet így beírni. Saccoltam a húsmennyiséget és a sütési időt is.