r
Nosalty Logó

Sertés terrine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sertés terrine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6654 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 833 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    599 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10734 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2055 mg
  • Nátrium
    8007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2726 micro
Összesen 6654 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst keverjük össze egy tálban a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, adjunk hozzá egy egész tojást, és dolgozzuk ki homogén állagúra.
  2. Serpenyőben hevítsünk kevés vajat, forgassuk meg benne néhányszor a zöldborsót, majd keverjük a darált húshoz.
  3. A szűzpecsenyéket tisztítsuk meg a hártyáktól, majd fej, illetve farok részét vágjuk le egyenesre. Így nagyjából két egyforma, henger alakú húsdarabot kapunk. A leeső részt tegyük hűtőbe, azt később felhasználhatjuk érmeként egy másik ételhez.
  4. Serpenyőben hevítsünk kevés zsírt, a szűzpecsenyéket sózzuk, borsozzuk, majd nagylángon süssünk kérget rá.
  5. Egy őzgerinc formát zsírozzunk ki, majd fektessük bele úgy a szalonnaszeleteket, hogy azok félig fedjék egymást. Ha kész, terítsük el a töltelék felét benne, közepébe hosszanti irányban képezzünk egy kis mélyedést, abba fektessük bele a szűzpecsenyéket. A töltelék mésik felét is igazítsuk el a formában, majd a kilógó szalonnaszeletekkel fedjük be a tetejét.
  6. Tegyük előmelegített sütőbe.
  7. Ha a sütési idő letelt hűtsük ki, majd szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14584
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Inkább hidegen fogyasszuk, miután meleg állapotában nehezen szeletelhető, és könnyebben szétesik. Fogyasztható friss zöldsalátákkal, hidegtálakon, illetve különböző gyümölcsszószokkal, mártásokkal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertés terrine
Kornél 167 recept

Többször is készítettem már különböző pástétomokat, húskenyeret stb.., a legtöbb recept az őzgerinc formához vízfürdős sütési módot ad meg. Én nem szerettem volna a szükségesnél jobban párolni, inkább sütni kívántam, ezért csak a rácsra tettem a formát a sütőben. Ebben az esetben is tökéletesen megsül, igaz a formán belül még mindig inkább párolódik, azonban mégsem annyira, mint vízfürdőn. Aki szintén nem kedveli az eláztatott készítményeket, nyugodtan használja a formát ezzel a módszerrel a jövőben. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...