r
Nosalty Logó

Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 867 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    3685 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1807.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 3470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérméket kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, és nehezék alá helyezzük nagyjából negyed órára, ez azért szükséges, mert a szűzérme rostjait a klopfolással szétverhetjük.
  2. Utána sózzuk és lisztbe forgatjuk, majd valamilyen zsiradékon, kislángon elősütjük őket (csak addig, ameddig a hús átsül és egy kis színt kap, hogy ne legyen nagyon száraz), és kiszedjük egy tányérra.
  3. A hagymát felszeleteljük, és a szűzérmék zsírján elkezdjük pirítani. Mikor félig készen van, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
  4. Megtisztítjuk, felszeleteljük a gombát, összekeverjük a petrezselymes hagymakeverékkel és fedő nélkül készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha mindezzel megvagyunk, lisztet szórunk rá (kb 2-3 csapott ek-nyit) elkeverjük, megvárjuk míg a liszt megpirul.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, belefektetjük a hússzeleteket. Sűrűre főzzük, ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejszín-víz keverékkel higíthatjuk. Pár perc alatt összerotyogtatjuk..
  7. Tányérra, vagy tálalóedényre fektetjük a husikat, ráöntjük a mártást és esetleg kevés tejszínnel díszes csíkot húzunk rá, mellétesszük a készre főzött rizst.
  8. A rizst tehetjük különböző formákba, díszíthejük petrezselyemlevéllel, paradicsommal, paprikával.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 59270
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt legelőször az iskolai gyakorlaton készítettem el és azóta az egyik kedvencemmé vált. Mivel a szűzérme nem tartozik az olcsó húsok közé, különleges alkalmakkor készítem el, máskor karajt használok vagy csirkemellet. Néha megbolondítom azzal, hogy a hagyma előtt egy kis szalonnát pirítok, utána folytatom tovább ugyanúgy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...