Sertés szűzérmék tejszínes-gombás mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
80g rizs286 kcal
Összesen
867
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
320g rizs1146 kcal
Összesen
3470
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
38.4g sertés szűzpecsenye42 kcal
-
15.4g gomba3 kcal
-
13.1g vöröshagyma5 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
15.4g főzőtejszín20 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12.3g rizs44 kcal
Összesen
133
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.8 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 921 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 451.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
867
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 267.3 g
Zsír
-
Összesen 96.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 790 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6149.7 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 432 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 488 mg
-
Foszfor 3685 mg
-
Nátrium 836 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1807.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 746 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 964 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2365 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2528 micro
Összesen
3470
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés szűzpecsenye
-
40 dkg gomba
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 dl főzőtejszín
-
5 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szűzérméket kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, és nehezék alá helyezzük nagyjából negyed órára, ez azért szükséges, mert a szűzérme rostjait a klopfolással szétverhetjük.
- Utána sózzuk és lisztbe forgatjuk, majd valamilyen zsiradékon, kislángon elősütjük őket (csak addig, ameddig a hús átsül és egy kis színt kap, hogy ne legyen nagyon száraz), és kiszedjük egy tányérra.
- A hagymát felszeleteljük, és a szűzérmék zsírján elkezdjük pirítani. Mikor félig készen van, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
- Megtisztítjuk, felszeleteljük a gombát, összekeverjük a petrezselymes hagymakeverékkel és fedő nélkül készre pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ha mindezzel megvagyunk, lisztet szórunk rá (kb 2-3 csapott ek-nyit) elkeverjük, megvárjuk míg a liszt megpirul.
- Hozzáöntjük a tejszínt, belefektetjük a hússzeleteket. Sűrűre főzzük, ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejszín-víz keverékkel higíthatjuk. Pár perc alatt összerotyogtatjuk..
- Tányérra, vagy tálalóedényre fektetjük a husikat, ráöntjük a mártást és esetleg kevés tejszínnel díszes csíkot húzunk rá, mellétesszük a készre főzött rizst.
- A rizst tehetjük különböző formákba, díszíthejük petrezselyemlevéllel, paradicsommal, paprikával.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 59270
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt legelőször az iskolai gyakorlaton készítettem el és azóta az egyik kedvencemmé vált. Mivel a szűzérme nem tartozik az olcsó húsok közé, különleges alkalmakkor készítem el, máskor karajt használok vagy csirkemellet. Néha megbolondítom azzal, hogy a hagyma előtt egy kis szalonnát pirítok, utána folytatom tovább ugyanúgy.