Serpenyős spenótos krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
640
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2564
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 330.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 650 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15548 micro
Összesen
640
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135 g
Zsír
-
Összesen 149.3 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8807.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 2726 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 911 mg
-
Foszfor 2606 mg
-
Nátrium 2410 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1320.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3320 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 2602 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1179 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62191 micro
Összesen
2564
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1264 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2690 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit, kinek hogy engedi az ideje, héjában megfőzzük, felkockázzuk, és lepirítjuk, vagy ahogy én szoktam, felkockázva berakjuk a sütőbe, és ott szépen megpirulnak.
- Eközben felszeljük az újhagymát és a mozzarellát, kockákra vágjuk. A spenótot, ha nem fagyasztottat veszünk, megmossuk, sós, zubogó vízben balanszírozzuk. Szűrőben jól lecsepegtetjük. Ha túl nagyok a levelek, vágjuk fel.
- A vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, megpirítjuk a krumplit, ha eddig nem tettük még meg, majd a kesudiót. 2 percig összepirítjuk őket. Ezután mehet bele az újhagyma, a spenót, és belenyomjuk a fokhagymát is. Kb. 3 percig pirítjuk, és utána fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- Végezetül megszórjuk friss kakukkfűvel és a mozzarella kockákkal, levesszük a tűzről, és lefedjük, hogy a sajt szépen meg tudjon olvadni rajta.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 335
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 17524
- Feltöltés dátuma: 2014. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vegetáriánus.