r
Nosalty Logó

Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából

blanchetyler
Serpenyős pizza blanchetyler konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

1976
Kalória
63.5g
Fehérje
397.7g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
452.3g
Víz
13.6g
Koleszterin
17.8g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Összesen 1976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Összesen 3954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

A feltéthez (2 pizzához elegendő mennyiség)

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    3756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    452.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4953 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    7512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    795.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9906 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 3954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához (10 db pizza lesz belőle)

  1. A vizet langyosítsuk meg, és oldjuk fel benne a cukrot, majd a két csomag élesztőt. Ha 10 perc múlva nem képződik rajta 2-3 cm-s habréteg, adjunk neki még pár percet, vagy adjunk hozzá még egy kis élesztőt.
  2. Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban, majd öntsünk rá 3 dl-t a vízből. Robotgéppel, kenyérsütő gépben vagy akár kézzel kezdjük el összedolgozni a tésztát, utóbbi esetben 2-3 teáskanál olívaolajjal könnyíthetjük a procedúrát. Ruganyos, de nem ragadós tésztát kell kapnunk, közben korrigáljunk a maradék vízzel, vagy ha szükséges, 1-2 evőkanál liszttel. A kész tésztagombócot olajozzuk meg, és meleg helyen kelesszük a duplájára. Közben készítsük el a paradicsomszószt.
  3. A megkelt tésztát gyúrjuk át alaposan, majd sodorjuk hosszúkásra, és vágjuk 10 egyenlő darabra. A darabokból formázzunk gombócokat, majd azokat, amiket nem használunk fel, zacskózzuk be egyenként, és fagyasszuk le.
  4. Rétesliszttel megszórt gyúródeszkán lapítsuk ki a gombócokat, majd kézzel húzzuk kb. kistányérnyi méretűre a pizzákat.
  5. Melegítsünk elő közepes lángon egy teflonserpenyőt, emeljük bele a tésztát, kenjük meg a paradicsomszósszal, majd fedjük le. Ha a tészta alja aranybarna és a teteje sem nyers, tegyük a sütő grillje alá (ha nincs ilyen funkciónk, maximális fokozatra melegítsük elő, és legfelül süssük), és süssük addig, amíg a pizza széle aranybarna lesz. Ekkor szórjuk meg a reszelt Grana Padano sajttal, amit pár másodperc alatt "fonnyasszunk" rá a pizzára.
  6. Szórjuk meg a kész pizzát rukkolával és a negyedelt koktélparadicsommal, majd ha szeretnénk, csurgassunk rá pár csepp olívaolajat is.

A szószhoz (2 pizzához elegendő mennyiség)

  1. Vágjuk be a paradicsomok héját, majd forrázzuk le, így 2-3 percen belül könnyedén lehúzhatjuk a héjukat.
  2. Vágjuk apró darabokra a paradicsomokat, és egy fémszűrőn keresztül passzírozzuk át. Fontos, hogy ezt a lépést ne csaljuk el robotgéppel, különben a szószunk kesernyés és folyós lesz.
  3. Ízesítsük a szószt egy-két csipet sóval, majd tegyük félre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Továbbra is dolgozom a "tökéletes pizza" projekten, ez a gyors serpenyős pizza ennek az eredménye. A sok rétesliszt isteni levegős, de roppanós állagot ad a tésztának, ráadásul kiválóan fagyasztható, így 10 pizzányi adagot készítek egyszerre, majd zacskóban egyenként lefagyasztom őket, ezeket később egy tál meleg vízben 10-15 perc alatt ki tudom olvasztani. A szósz amennyire egyszerű, annyira fantasztikus, a Grana Padano pedig bár nem kifejezetten pizzára lett kitalálva, a bolti gumis vagy éppen túl vizes mozzarelláknál sokkal jobb választás. Egy tésztagombócból egy kistányér méretű pizza készül, ezt vegyük figyelembe, ha farkaséhesek vagyunk. :)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...