r
Nosalty Logó

Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1773 micro
Összesen 644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3202 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3546 micro
Összesen 1284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket leöblítjük, leitatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A gombát közepes vastagságúra felszeleteljük, a paprikákat csíkokra, a hagymákat karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd a serpenyő egyik felébe toljuk. A hagymákat a gombával együtt félpuhára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat, a félbevágott paradicsomokat, és a fűszereket az ételízesítővel együtt. Kb. 1 dl vizet aláöntünk, és redukált hőmérsékleten, lukacsos fedő alatt az egészet készre pároljuk. Pótoljuk az elfőtt levet további ca. 1 dl vízzel. Olyan rövid zaftja legyen, mint egy pörköltnek.
  3. Párolt basmati rizzsel, főtt tésztával - de egyszerű parasztkenyérrel is - tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1439
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól
Marti48 317 recept

Meglévő anyagokból készült, saját találmány. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...