Serpenyős karaj mustáros burgonyapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
100g csontos sertéskaraj128 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
6g olívaolaj53 kcal
A mustáros burgonyapüréhez
-
150g burgonya87 kcal
-
3 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
A pecsenyeléhez
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
400g csontos sertéskaraj510 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
24g olívaolaj212 kcal
A mustáros burgonyapüréhez
-
600g burgonya347 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
A pecsenyeléhez
Összesen
1857
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
24.4g csontos sertéskaraj31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
1.5g olívaolaj13 kcal
A mustáros burgonyapüréhez
-
36.5g burgonya21 kcal
-
1.2g dijoni mustár1 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
A pecsenyeléhez
Összesen
113
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 217.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 547 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 119.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3094.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1100 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 871.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 629 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 530 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2187 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
1857
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 133 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A sütéshez
A mustáros burgonyapüréhez
-
60 dkg burgonya
-
2 ek dijoni mustár
-
6 dkg vaj
-
1 dl főzőtejszín
A pecsenyeléhez
-
5 db koktélparadicsom
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
0.5 ek vaj
Elkészítés
A húshoz
- A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezhetjük őrölt köménnyel is. (Nem kell a hússzeleteket klopfolni.)
- Közben a sütőt melegítsük elő kb. 170-180 fokra.
- Egy nagyobb serpenyőben (amiben a hús szeletek elférnek egymás mellett) kevés olívaolajat hevítünk, majd nagy lángon szép pirosra sütjük a hús szeletek mindkét oldalát.
- A paradicsomokat félbe, a fokhagymákat vastagabb szeletekre vágjuk, majd tegyük a serpenyőbe, a húsok köré.
- Pirítsuk kb. 1 percig, majd öntsük fel a húsalaplével, és a fehérborral.
- Tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe 10-15 percig. Közben figyeljük, nehogy a paradicsom, vagy a fokhagyma megégjen.
- Közben elkészítjük a mustáros burgonyapürét: a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük egy edényben. Hozzáadjuk a vajat, tejszínt, a kétféle mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd jól kikeverjük.
- A 15 perc leteltével vegyük ki a húsokat a serpenyőből, a benne maradt pecsenyelevet pedig öntsük egy olyan edénybe, amelyben kézimixerrel az egészet levesíteni tudjuk.
- Szűrjük át, majd tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a teáskanálnyi vajat, és melegítsük fel az első forrásig, folyamatos kevergetés mellett.
- Végül tálaljuk az ételt. A pecsenyelevet igény szerint adhatjuk adagonként, illetve kínálhatjuk külön mártásos csészében az étel mellé.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 47594
- Feltöltés dátuma: 2010. január 20.
Ajánló
Miután viszonylag hamar elkészül az ételünk, ideális gyors családi vacsorának vagy éppen baráti összejövetelekhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Az alapötlet hentesektől származik, ők sütik a csontos karajt vastag szeletben, melyet borban is párolnak, attól lesz omlós a hús. A pecsenyelé sokféle lehetőséggel bír, ki-ki saját ízvilága, elképzelése szerint alakíthatja, a karajhoz szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Most éppen ezek az alapanyagok voltak kéznél...:o)